Connect with us
Publicitate

Economic

Aeroport nou, construit în apropiere de Brașov. Un milionar din Ungaria și-a deschis propriul aeroport la Remetea, în județul Harghita

Publicat

pe

Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Ungaria și-a inaugurat aeroportul de la Remetea, județul Harghita. Pe 17 iulie, un avion al companiei aeriene Aeroexpress, care zboară regulat între Budapesta și Cluj-Napoca, a aterizat pe aeroportul privat din comuna Remetea, anunță economica.net.

Aeronava Embraer 120ER cu 30 de oameni la bord a aterizat pe aeroportul din Remetea, după ce controlul la frontieră s-a făcut la aeroportul din Cluj-Napoca, astfel că pasagerii au ajuns în Harghita la o oră și jumătate de la plecare.

Pentru moment, avionul trebuie să aterizeze la Cluj-Napoca, Arad sau Târgu Mureș pentru controlul de frontieră, însă odată cu intrarea României în Schengen, timpul va fi scurtat.

Avionul a fost primit de constructorul aeroportului, Attila Balázs, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Ungaria și șeful grupului de companii Bayer, dar și de Barti Tihamér, președintele regional al UDMR Gheorghieni și primarul din Remetea, Albert Elemér Laczkó.

Publicitate

„De anul viitor, sunt în plan începerea a două zboruri zilnice între Remetea și Budapesta. Unul va fi pentru a transporta angajații companiilor noastre, iar al doilea va asigura trafic de pasageri accesibil oricui”, a spus Attila Balázs, care este și proprietarul și președintele clubului de hochei ACSH Gheorgheni.

Balázs este unul dintre bogații Ungariei, cu o avere estimată la peste 80 de milioane de euro. El s-a născut la Remetea, iar 80% din forța de muncă din companiile sale este atrasă din regiune.

Zborurile comerciale de pe aeroportul din Remetea, cu o frecvență zilnică, ar putea începe anul viitor. Aeroportul va avea indicativul LRHR.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ala satul de aia

    20 iulie, 2023 at 9:46 am

    Astora nu le mai trebuie turn de control si nici probleme cu programul nu au, pentru ca nu deranjeaza. Deci asa se confirma reaua intentie, incompetenta si falsitatea persoanelor puse in funcii de conducere in institutiie statului roman. O tara a nimanui politizata si falimentata de incompetente si cumetrii ordinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes