Connect with us
Publicitate

Eveniment

Percheziţii DNA la Prefectura Covasna şi acasă la prefect. Au fost vizate achiziţiile de după anul 2021 şi retrocedarea unui imobil

Publicat

pe

Procurorii DNA din Braşov investighează achiziţiile făcute de Prefectura Covasna după anul 2021, fiind ridicate documente şi înscrisuri. De asemenea, este vizată retrocedarea unui imobil, iar prefectul Ráduly István a anunţat că una dintre descinderi s-a făcut la locuinţa sa.

Publicitate

”Autorităţile au demarat o acţiune complexă de control la Instituţia Prefectului – Judeţul Covasna, în ceea ce priveşte investiţiile după anul 2021”, a anunţat, miercuri, prefectul Ráduly István, citat într-un comunicat de presă.

Prefectul judeţului Covasna a adăugat că reprezentanţii serviciului teritorial Braşov al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au ridicat toate documentele relevante şi fac cercetări pentru a stabili dacă a fost comisă vreo infracţiune.

”Potrivit prefectului, toate investiţiile au respectat procedura legală. În ultimii ani, a fost renovată reţeaua electrică învechită a clădirii, deoarece nu mai făcea faţă solicitării tot mai mari ale dispozitivelor electrice şi electronice, în birouri s-a schimbat podeaua, pereţii au fost tencuiţi şi zugrăviţi. Acoperişul şi faţada au fost renovate, iar uşa de fier, care nu se potrivea cu stilul clădirii, a fost înlocuită cu una de lemn”, zse mai aratăm în comunicatul de presă.

Publicitate

Prefectul a afirmat că ”au fost intervenţii necesare, deoarece reţeaua electrică devenise periculoasă, acoperişul avea scurgeri de apă, podeaua din birouri se prăbuşea, trebuia făcut ceva”.

”Timp de luni de zile, împreună cu colegii mei, am lucrat într-un adevărat şantier pentru a îmbunătăţi condiţiile de lucru şi pentru a readuce clădirea din centrul oraşului la strălucirea de odinioară”, a mai declarat.

El a adăugat că toate acestea s-au făcut din bani publici trebuie să fie contabilizaţi: ”Autorităţile au dreptul, chiar obligaţia de a verifica dacă fiecare leu din banii contribuabililor este cheltuit în mod raţional şi în conformitate cu legea. Am colaborat cu echipa de control, le-am pus la dispoziţie toate documentele pe care le-au solicitat şi sunt convins că atât eu, cât şi colegii mei am respectat în totalitate toate regulile şi procedurile”.

Prefectura Covasna a precizat că procuerorii au colectat date şi în legătură cu retrocedarea unui imobil.

”Ráduly István a confirmat că s-au căutat documente şi în propria sa locuinţă. Prefectul nu a dorit să comenteze intensitatea acţiunii DNA”, se mai aratăm în comunicat.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes