Connect with us
Publicitate

Turism

Ocolul Pământului în 80 de zile cu trenul trece şi prin Braşov. Oferta unei agenţii de turism la trenul de lux care vizitează în 13 ţări

Publicat

pe

O agenție de turism de peste Ocean are o ofertă inedită: Ocolul Pământului cu trenul, într-un voiaj care va include cele mai luxoase vagoane și care va străbate și România. Concret, la finalul verii și începutul toamnei din acest an doritorii vor putea străbate patru continente și să viziteze 13 țări la bordul unor trenuri de lux. Excursia nu este deloc una ieftină.

Publicitate

Agenția de turism Railbookers a pus la punct un plan pentru a face turul Planetei în 80 de zile, ca Phileas Fogg în celebrul roman al lui Jules Verne ”Ocolul Pământului în 80 de zile”. Acest voiaj feroviar va fi întrerupt și de călătorii cu avionul, iar prețul pornește de la 103.000 euro de persoană. În acest preț nu sunt însă incluse unele mese și biletele de avion, transmite clubferoviar.ro.

Ocolul Pâmântului cu trenul va începe pe 28 august la Vancouver

Data la care va începe această experiență feroviară este stabilită pentru 28 august 2024, iar locul de plecare este Vancouver, Canada. Pasagerii cu dare de mână au programate șapte itinerarii feroviare și escale în peste 20 de orașe emblematice din Canada, Marea Britanie, Franța, Italia, Ungaria, România, Turcia, India, Africa de Sud și Malaezia. Turiștii vor călători la bordul unor trenuri cu nume sonore în domeniu, cum ar fi Rocky Mountaineer, Belrond Royal Scotsman, Orient Express sau Maharajahs’ Express.

Publicitate

În Europa, clienții acestui tur vor parcurge Scoția în șapte zile, trecând inclusiv pe faimosul viaduct Glenfinnan, făcut celebru de Harry Potter, vor ajunge la Londra, la Paris, la Veneția, în Bulgaria, România și Turcia. Voiajul se va termina la Singapore, la bordul trenului Eastern & Oriental Express, a cărui circulație a fost reluată recent, după patru ani de întrerupere.

”Cererea clienților noștri pentru călătorii cu trenuri de lux continuă să crească și, în consecință, am creat voiajul suprem. Cum am constatat o tendință de a combina itinerariile pentru a include mai multe trenuri de lux, am conceput acest itinerar”, a declarat Frank Marini, președintele Railbookers.

Trenul Golden Eagle Danube Express va circula pe noul pod de la Grădiștea

În România, turiștii cu dare de mână vor ajunge la bordul trenului Golden Eagle Danube Express la primele ore ale zilei 57 a turului, adică pe data de 23 septembrie, venind din Bulgaria, de la Veliko Tîrnovo.

Intrarea în România se va face pe la punctul de frontieră Ruse-Giurgiu, pe Podul Prietenia, de unde trenul va fi tractat cu o locomotivă diesel, cel mai probabil a CFR Călători. Trenul are toate șansele să circule pe linia directă 102 Giurgiu-București, pe la Grădiștea, pe care autoritățile și compania Porr Construct au promis că o vor reda circulației în primăvară, după aproape 19 ani de întrerupere.

Publicitate

Prima oprire din România va fi la Sinaia, a doua – la Brașov

Programul turului feroviar făcut public de Railbookers nu face referire la nicio oprire a trenului în București.

Prima oprire pe teritoriul României este programată să aibă loc pe 23 septembrie la Sinaia. În continuare, turiștii vor avea parte de un tur gen ”De la un castel la altul”, citând romanul omonim al lui Louis Ferdinand Celine. ”Odată ajunși la Sinaia, veți porni într-un tur al unuia dintre cele mai uimitoare castele din Europa – Castelul Peleș. Înapoi la bord pentru prânz, în timp ce trenul își continuă călătoria spre Brașov și renumitul Castel Bran – casa legendară a lui Dracula. Ridicată pe o stâncă, este o structură impresionantă, cu o aură de mister și legendă. Cina ta de gală în interiorul castelului în această seară este o experiență încântătoare!”, se arată în programul oficial.

Urmează Sighișoara și Sibiu

După castelele Peleș și Bran, urmează Sighișoara, unde trenul va ajunge în a 58-a zi a turului, adică pe 24 septembrie 2024.

Călătoria pe ruta Brașov-Sighișoara se va face cu viteză redusă, deoarece pe acest interval au loc lucrări de modernizare a căii ferate. Despre centrul vechi din Sighișoara, organizatorii spun că este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale și locul unde se spune că s-a născut Dracula.

Publicitate

După ce au vizitat Sighișoara și au luat prânzul la bordul trenului, următoare oprire pe traseul din România va fi la Sibiu. ”Veți putea explora acest oraș vechi fascinant, o rămășiță a așezărilor săsești din secolul al XII-lea și să admirați arhitectura sa germanică. Orașul păstrează încă ziduri și turnuri medievale, precum Turnul Sfatului din secolul al XIII-lea, care leagă piețele principale. În această seară, luați-vă rămas bun de la România în timp ce călătoriți peste Marea Câmpie Ungară”, se mai arată pe site-ul agenției de turism. Următoarea oprire în ocolul Pământului cu trenul va avea loc pe 24 septembrie la Kecskemet, în centrul Ungariei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes