Connect with us
Publicitate

Administrație

Miercurea brașovenilor deschide o nouă pârtie în Poiana Braşov

Publicat

pe

Noi vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă: de astăzi se va putea schia și pe pârtia Subteleferic, între ieșirea de pe pârtia Sulinar, canal și stația inferioară a telegondolei.

Publicitate

Datorită temperaturilor coborâte, s-a reușit producerea de zăpadă artificială necesară pentru a amenaja și acest tronson de pârtie. Astfel, se poate schia până în Poiana Brașov, la telegondolă, pe Drumul Roșu, cu ieșire pe Subteleferic sau pe pârtia 3D și apoi Drumul Albastru, iar schiorii experimentați vor putea coborî pe pârtia Sulinar, fiind amenajate atât Zidul mare, cât și varianta. Ieșirea de pe această pârtie se va putea face fie pe Subteleferic, spre telegondolă, fie spre cabina Capra Neagră, pe varianta spre pârtia Bradul.

„De astăzi, schiorii experimentați au la dispoziție o nouă legătură cu stația inferioară a telegondolei, după ce am reușit să amenajăm un nou tronson din pârtia Subteleferic. Astfel, cei care coboară pe Sulinar pot continua pe Subteleferic, pentru a ajunge la gondolă, sau pot alege varianta spre Bradul, dacă vor să urce cu telecabina. În măsura în care temperaturile ne vor permite, vom continua lucrările de amenajare a pârtiilor Ruia și Lupului inferior, astfel încât iubitorii sporturilor de iarnă să se poată bucura de tot domeniul schiabil din masivul Postăvarul. Astăzi, ca în fiecare miercuri, îi așteptăm pe brașoveni să se bucure de pârtiile din Poiana Brașov, la tarife reduse cu 50% ”, a precizat primarul Allen Coliban.

Se schiază pe pârtiile Drumul Roșu (integral), Sulinar (integral), Lupului (partea superioară), Subteleferic, de la ieșirea din canal, Kanzel și Doamnei. Vor fi deschise și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

Publicitate

Starea pârtiilor este bună, mai ales că în ultimele două zile s-au înregistrat temperaturi negative, care au permis funcționarea non-stop a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale.

Stratul de zăpadă bătută pe pârtie măsoară 25 de cm în partea inferioară a masivului și ajunge până la 40 de cm pe pârtiile din zona superioară.

Vă reamintim că, din acest sezon, în fiecare zi de miercuri brașovenii plătesc 50% din valoarea cartelelor de schi valabile în acea zi, respectiv ski-pass-urile de o zi, cele valabile 4 ore, precum și cele cu valabilitate de la orele 11.00, 13.00 și 14.00.

Ski-pass-urile, inclusiv cu opțiunile valabile pentru Miercurea brașovenilor, pot fi încărcate și on-line, pe www.skibv.ro .

Instalații pe cablu și de unde procurăm bilet

Publicitate

Astăzi funcționează telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Bradul și Stadion. Ultima urcare este la ora 16.00.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră). La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Pentru recuperarea garanției de 20 lei plătită pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă.

Cei care doresc să își încarce ski-pass-urile o pot face și online, pe platforma www.skibv.ro. Utilizatorii își pot încărca online ski-pass-urile și cu abonamente, nu doar cu puncte, fie cu intervale orare, fie cu ore sau zile. Utilizatorul trebuie să-și creeze un cont, printr-o procedură simplă, care presupune doar introducerea adresei de e-mail. Sistemul generează automat un link de confirmare, trimis pe e-mail, care permite apoi setarea unei parole și înregistrarea în cont. Mai multe detalii, inclusiv un tutorial care prezintă modul de creare a contului și de încărcare a ski-pass-ului, găsiți pe www.skibv.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes