Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Doi traficanți de droguri au fost prinși în flagrant pe o stradă din Brașov. În mașina suspecților au fost găsite substanțe interzise, un pistol airsoft, arme albe și suma de 10.000 de lei

Publicat

pe

La data de 29 septembrie, în urma unui apel la 112, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 5 Poliție, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în cadrul Planului de acțiune „Blocada”, au depistat în flagrant delict două persoane care ar fi deținut, într-un autoturism, în vederea comercializării, diferite cantități de droguri de risc și mare risc.

Publicitate

Astfel, în urma controlului efectuat de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, au fost descoperite, în autoturism, aproximativ 67 de grame de canabis, 24 de grame de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub numele de cristal), 33 de comprimate ecstasy, cantități de cocaină și MDMA, un grinder, aproximativ 10.000 de lei, un pistol airsoft și mai multe arme albe.

Una dintre persoanele bănuite, respectiv cea aflată la volanul autoturismului, a fost testată cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

De asemenea, o altă persoană ar fi încercat să o ajute pe conducătoarea autoturismului, pentru a nu fi trasă la răspundere penală, și ar fi sfătuit-o să nu spună adevărul cu privire la proveniența sumei de bani descoperită în geantă, în urma prinderii în flagrant delict. Totodată, aceasta s-ar fi oferit să o ajute să scape de probele care se aflau în autoturism.

Publicitate

La data de 30 septembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea celor 3 persoane, a uneia pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, celei de-a doua pentru trafic de droguri de risc și mare risc și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, iar celei de-a treia pentru favorizarea făptuitorului.

În cursul zilei de 30 septembrie, judecătorul de drepturi și libertăți, din cadrul Tribunalului Brașov, a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a persoanei reținute pentru trafic de droguri de risc și mare risc și a celei reținute pentru trafic de droguri de risc și mare risc și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Iată soluția instanței:

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de D.I.I.C.O.T-Serviciul Teritorial Braşov privitor la inculpaţii Toma Flaviu-George şi Georgescu Andra,şi pe cale de consecinţă : În baza art. 202 alin.1 şi 3, art. 223 alin 2, art. 226 Cpp dispune arestarea preventivă a inculpaţilor : -TOMA FLAVIU-GEORGE, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de: „trafic de droguri de risc şi de mare risc”, prevăzută de art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000 şi -GEORGESCU ANDRA, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de: „trafic de droguri de risc şi de mare risc”, prevăzută de art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000 şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, prev. de art. 336 alin. 1 din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile pentru fiecare dintre inculpaţii indicaţi, respectiv începând cu data de 30.09.2023 şi până la data de 29.10.2023 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Toma Flaviu-George şi Georgescu Andra Respinge cererile inculpaţilor Toma Flaviu-George şi Georgescu Andra de aplicare a altei măsuri preventive. În baza art.275 alin. 3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia iar onorariile pentru avocat din oficiu se va înainta din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”.

Autoritățile fac precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Publicitate
flagrant

flagrant

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes