Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / Cum va arăta Stadionul Tineretului, din Brașov, după ce va fi demolat și refăcut din temelii. Proiectul va costa aproape 150 de milioane de lei

Publicat

pe

Un stadion la standarde internaționale, care să îndeplinească cerințele de acreditare ale UEFA. Asta își propun să construiască autoritățile din Brașov, iar locul unde ar urma să fie ridicată o astfel de construcție este chiar Stadionul Tineretului. Municipalitatea vrea să dărâme actuala clădire, iar în loc să fie construită o nouă arenă cu aproape 10.000 de locuri, care va costa în jur de 150 de milioane de lei.

Publicitate

Pe contul oficial de Facebook, primarul Brașovului, Allen Coliban a publicat câteva informații despre viitorul stadion, dar a postat și câteva fotografii cu proiectul.

„Refacem Stadionul Tineretului din temelii. Îl aducem la standarde internaționale.

Avem indicatorii tehnico-economici aferenți refacerii din temelii a Stadionului Tineretului. Costul total pentru amenajarea stadionului, cu o capacitate de 9.716 locuri este de aproape 150 de milioane de lei.

Publicitate

Noul stadion ar urma să poată organiza meciuri de fotbal, ar îndeplini cerințele de acreditare UEFA, dar ar putea fi folosit și pentru organizarea altor tipuri de evenimente.

Puțină istorie e bună întotdeauna … (nu e bună în cazul ăsta, dar trebuie amintită). 2008. Vechea administrație vorbea încă de atunci despre un nou stadion de fotbal în Brașov. New-„Municipal”. New-„Tineretului”. Intenții lăudabile de altfel. Brașovul a avut și are nevoie de un stadion care să îndeplinească standarde actuale de calitate.

Din păcate „stadionul vechii administrații” a rămas o Fată Morgană timp de 12 ani. Un miraj pe care vechea administrație punea câte un reflector în anii electorali. În 2008. În 2012. In 2016. În 2020. În toți acei ani, noul stadion a rămas la nivel de promisiune electorală niciodată onorată.

Vă las mai jos câteva randări făcute de proiectanți. De aici mai departe e rolul consilierilor locali să aprobe indicatorii tehnico-economici, astfel încât Brașovul să aibă un stadion nou-nouț”, a scris primarul Allen Coliban, pe pagina sa de Facebook.

sursa foto: Facebook.com / Allen Coliban

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes