Connect with us
Publicitate

Util

VIDEO / A fost dat în folosinţă cel mai lung pod în arc din România. Traseu nou între judeţele Braşov şi Argeş

Publicat

pe

CNAIR a inaugurat luni, noul pod peste Dâmbovița de pe DN 73 Pitești-Brașov, podul construit în localitatea argeșeană Podu Dâmboviței fiind primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară. Podul din zona localităţii Podul Dâmboviţei a fost construit de Maristar are o lungime de 170 de metri şi o înălţime maximă de 31 de metri, iar construcţia lui (finanţată prin POIM) a durat 1 an şi 6 luni, transmite economedia.ro.

,,Astăzi, la ora 14:00, deschidem circulației rutiere Podul Dâmboviței de pe DN73 Pitești – Brașov, localizat în județul Argeș, care traversează râul Dâmbovița. Acesta este cel mai lung pod în arc din România, care va înlocui un pod foarte vechi din 1886, monument istoric și care va reprezenta o variantă de ocolire a localității Podul Damboviței, preluând astfel traficul de pe traseul istoric Rucăr – Bran.

Publicitate

Principalele caracteristici și lucrări executate sunt:

  • primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit în România
  • rampele de acces din pământ armat au o înălțime de maxim 10 metri și o lungime de 593 metri
  • subtraversarea rampei Pitești se face printr-un pasaj de beton armat cu lungimea de 15 metri și lățimea de 5 metri
  • două intersecții cu DN73
  • podul nou are o lungime de 170 metri și o înălțime de 31 metri
  • lungimea totală a proiectului (podul peste râul Dâmbovița și rampele de acces) este de 760 metri. Deschiderea acestui nou pod va elimina restricțiile de tonaj și de gabarit de pe DN73, redeschizându-se astfel traficul greu dintre Pitești și Brașov.” a transmis secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Inaugurarea Podului peste Dâmbovița se face la puțin peste o săptămână de la ,,desantul” PNL pe șantier. Pe 18 noiembrie, președintele Senatului și președinte al PNL, Nicolae Ciucă, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, secretarul general PNL, Lucian Bode ( fost ministru al Transporturilor) și liberalul Cristian Pistol, director general PNL au verificat lucrările la pod:

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes