Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Turiştii care au rămas blocaţi la Bâlea Lac au fost coborâţi de salvamontiști

Publicat

pe

Turiştii care au rămas blocaţi duminică la Bâlea Lac au fost coborâţi, luni dimineața, de salvamontiști. Aceștia și-au petrecut noaptea la cabană, după ce telecabina a fost oprită din cauza vântului puternic. Tot azi administratorii telecabinei au anunțat că aceasta funcționează.

Aproape 30 de turiști au fost nevoiți să rămână la Bâlea Lac deoarece telecabina nu a putut fi pusă în funcțiune date fiind condițiile meteo. Aceștia au fost coborâți de salvamontiști în această dimineață în siguranță la Bâlea Cascadă. Potrivit șefului Salvamont Sibiu, unul dintre ei era accidentat.  Ieri, oamenii au aşteptat să se oprească, însă cum acest lucru nu s-a întâmplat au fost nevoiţi să mai rămână încă o noapte, transmite libertatea.ro.

Administratorii telecabinei i-au anunțat ieri pe tuuriști că instalația pe cablu este oprită din cauza codului portocaliu de vânt. „Sunt turiști veniți de la începutul weekendului, au locuri de cazare la pensiunile din zonă. Colegii mei de la Salvamont Sibiu și Argeș au capacitate de primire a turiștilor în această situație și dacă mai apar oameni în zona de creastă și vor să rămână peste noapte, cu siguranță vor rămâne”, a spus ieri șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, la Digi24.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes