Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Colindătorii cerșetori au reapărut pe străzile din Brașov. În goana după profit, indivizii își bat joc de tradiții

Publicat

pe

Așa zișii colindători cu capra sau cu boxa la gât au reapărut pe străzile din Brașov. În goana după profit, indivizii își bat joc complet de tradiția colindatului și încearcă să stoarcă oamenii de bani. Un astfel de grup a fost surprins în parcarea unui supermarket din oraș. În filmare pot fi observați șase indivizi ciudați, semi costumați de sărbătoare, care se dau drept colindători. Dar spectacolul lor grotesc este, mai degrabă, o formă de cerșetorie, iar acest lucru se poate observa din versurile presupusului colind.

Publicitate

Iată un fragment din melodie:

„Am venit la domn patron
Să ne dea un milion
La patronul cel mai mare
Are stimă și valoare

(…)

Publicitate

Dumnezeu te-a scos în cale
Sărut mâna dumitale
Îmi dai și mie zece mii
Să iau pâine la copii”.

[fvplayer id=”1470″]

Dintre cei șase membri ai grupului, doi sunt costumați în capre, alți doi cară după ei tobele, un altul suflă în fluier din când în când, iar liderul cântă, dar încasează și banii. Brașovenii care au văzut astfel de indivizi care se dau drept colindători spun că ei nu promovează tradiția, ci cerșetoria.

„Cerșesc, cam atât. Deci nu e vorba de spiritul sărbătorilor. Colindătorii de fapt nu cred că au fost chiar în halul acesta la început și probabil au involuat ca și costumație și muzică. Dacă intenția ar fi pură, de a transmite un sentiment de sărbătoare, n-am avea nimic cu ei”, spune o tânără.

„Cred că pentru ei e ceva economic, părerea mea. Mie una nu-mi transmite neapărat spiritul Crăciunului. E așa un sunet de business. Mai multă gălăgie, părerea mea”, a spus o altă brașoveancă.

Publicitate

Astfel de grupuri bizare au împânzit România, iar pe rețelele de socializare au apărut numeroase videoclipuri cu indivizi dubioși care se dau drept colindători. Cei mai mulți umblă cu boxa după ei și fac gălăgie în cartiere. Colindul house, pare să fie un nou trend de sărbători.

@dnxdny

Atunci cand esti pe house si dai de colindatori🤣

♬ sunet original – dnxdny

Iar în lipsă de talent, mulți presupuși colindători au probleme inclusiv cu tehnologia. Acestor indivizi li se strică boxa chiar în mijlocul spectacolului.

@andreibossu25

#duet cu @Andrea Grigoraș #colindatori

♬ sunet original – Andrea Grigoraș

Autoritățile spun că cei care vor să cânte pe domeniul public trebuie să primească aprobare de la primărie, însă acest lucru se întâmplă foarte rar. Polițiștii locali pot să îi sancționeze pe așa zișii colindători doar dacă îi prind în fapt. Indivizii sunt amendați pentru tulburarea liniștii și ordinii publice cu sume cuprinse între 200 și 1.000 de lei. Oamenii legii îi îndeamnă pe români să nu încurajeze astfel de cete de colindători și să recompenseze doar artiștii autentici care promovează tradiția colindatului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes