Connect with us
Publicitate

Turism

Vești bune pentru turiști. Canionul 7 Scări se va deschide oficial, în acest weekend. Care este programul de funcționare și cât va costa vizitarea obiectivului turistic

Publicat

pe

După multe luni în care turiștii nu au avut acces, unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din România așteaptă, din nou, vizitatori. Canionul 7 Scări se va redeschide oficial, în acest weekend, au anunțat reprezentanții monumentului natural pe pagina oficială de Facebook.

Publicitate

Canionul va fi deschis după cum urmează:

  • weekend-ul 13 și 14 mai 2023
  • weekend-ul 20 și 21 mai 2023
  • începând cu data de 27 mai 2023 deschis zilnic ( Dacă condițiile meteorologice permit)

Program: 10:00 – 17.30 ( ultima intrare în canion)

Tarife:

Publicitate
  • Acces adulți: 20 lei / persoană
  • Acces copii/ elevi, studenți: 10 lei / persoană
  • Grupuri organizate de copii: 5 lei / persoană

„La Tiroliana 7 Scări continuă lucrările de mentenanță și întreținere, ca atare rămâne închisă, urmând să anunțăm deschiderea acesteia. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, au scris reprezentanții obiectivului turistic pe pagina de Facebook.

Canionul 7 scări este un defileu săpat în calcare jurascie din vestul munților Piatra Mare, în Brașov. Este un loc în care oamenii vin adesea să se bucure de natură și să petreacă o zi departe de orașul agitat.

Lungimea este de 160 de metri, iar diferența de nivel este de 58 de metri, la o altitudine de aproape 1.000 de metri. Defileul are șapte trepte cu înălțimi cuprinse între 2 și 15 metri. Ele se transformă în cascade, atunci când volumul de apă al pârâului Valea Șurii de Piatră este ridicat. Traseul este unul ușor și nu este nevoie de echipament special, motiv pentru care acesta este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat din apropierea Brașovului.

Cele șapte scări adâncite în calcare jurasice păstrează urmele evoluției întregului masiv. Ele au la bază marmite de eroziune, iar evoluția văii s-a produs pe traseul complicat al unei rețele de falii și diacleze.

Legenda spune că drumeția până aici este un test pentru femeile care vor să se mărite. O altă legendă spune că tinerii din sat își supuneau iubitele la două probe, iar una dintre ele era o plimbare până la canion ca să le testeze rezistența fizică.

Publicitate

După ce ajungeau deasupra, stăteau o noapte, iar dacă nu se certau, atunci erau meniți să fie împreună toată viața. Aici, aerul este ozonat, iar asta pentru că canionul se află la peste 1000 de metri altitudine.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes