Connect with us
Publicitate

Util

Sfatul nutriţionistului / De ce ar trebui să mâncăm la micul dejun

Publicat

pe

Daniela Furnea, inginer biotehnolog și nutriționist consultant în cadrul Medlife Brașov explică cititorilor www.brasov.net despre importanța micului dejun într-o dietă echilibrată

Este dimineață. Ne trezim târziu. Ne bem cafeaua pe stomacul gol, ne îmbrăcăm repede și pornim la drum. Ne gândim la toate, dar uităm sau uneori  renunțăm să luăm micul dejun.

Motive: lipsa timpului, lipsa senzației de foame și teama de a nu ne îngrașa. Dar, atenție: micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar o dietă bine echilibrată ar trebui să includă masa de dimineață.

De ce este micul dejun cea mai importantă masă a zilei?

Micul dejun încurajează o alimentație mai sănătoasă. Micul dejun umple stomacul și oferă o senzație de sațietate încă de dimineață, ajutându-vă să evitați supraalimentarea și gustările nesănătoase de pe parcursul zilei. Persoanele care nu mănâncă micul dejun tind să consume mai multe alimente pe timpul zilei decât cei care sar peste această masă.

Publicitate

Micul dejun dă un start mai puternic metabolismului

Micul dejun începe metabolismul dumneavoastră dimineața. În cartea „Aus einener kraft”, Johanna Paungger și Thomas Poppe explică faptul că bioritmul stomacului și al intestinului este cel mai crescut în perioada 7:00 și 9:00 dimineața.

Micul dejun crește nivelul de energie

Micul dejun energizează corpul după somn. Oamenii care servesc micul dejun prezintă o capacitate de efort fizic și intelectual mai crescut de-a lungul zilei, comparativ cu persoanele care sar peste el. Activitatea fizică prevenie oboseala și creșterea în greutate.

Micul dejun promovează sănătatea inimii

Potrivit studiilor, persoanele care sar peste micul dejun tind să crească în greutate. Creșterea în greutate contribuie la un colesterol crescut și o tensiune arterială ridicată, ceea ce poate contribui la apariția bolilor de inimă.

* De menționat: este foarte important și ce mâncăm pe parcursul întregii zile, nu doar să mâncăm dimineața. Asigurați-vă că dieta dvs. conține uleiuri sănătoase, proteine suficiente și de calitate și 3-5 mese de legume și fructe.

Micul dejun stimulează activitatea cerebrală

Consumul unui mic dejun sănătos vă poate oferi un avantaj privind claritatea mentală. Nivelurile stabile de glucoză vă pot crește abilitatea de concentrare, de raționalizare și de prelucrare a informațiilor, scăzând în același timp eventualele episoade de anxietate.

Studiile arată că 86% dintre români aprobă importanța micului dejun, dar doar 56% dintre aceștia țin cu adevărat cont de el și manâncă masa de dimineață.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes