Connect with us
Publicitate

Administrație

La sfârșitul anului 2022 ar putea decola primele avioane de pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Contractul pentru realizarea turnului virtual a fost semnat astăzi

Publicat

pe

Publicitate

Autoritățile din Brașov se apropie cu pași repezi de inaugurarea primului aeroport din România, care a fost ridicat de la zero, în ultimii 50 de ani. Astăzi, a fost semnat contractul pentru realizarea turnului virtual, iar valoarea totală a proiectului este de peste 78 de milioane de lei.

„Vom avea o etapă de proiectare de 3 luni de zile, timp în care vom obține toate avizele și acordurile necesare și autorizația de construire. Undeva în luna aprilie o să începem efectiv lucrările de construcție. În primul rând vom avea acea clădire de contingență în interiorul căreia vor fi acomodate toate echipamentele și apoi partea de tehnologie propriu zisă. Partea de tehnologie are ca element de noutate turnul remote. Este pentru prima dată în România când zborurile de la aeroportul Brașov vor fi dirijate remote dintr-o altă locație, practic Romatsa va dirija de la Arad. Estimăm finalizarea acestui proiect la sfârșitul anului viitor, moment în care vor demara zborurile și de pe aeroportul de la Brașov”, a declarat Gabriel Davidescu, directorul UTI Construction.

Turnul virtual va fi operat de la Arad și este o premieră pentru România. De construirea sistemului se va ocupa o asociație de nouă firme, iar durata de proiectare și execuție este de 14 luni. Aceste lucrări s-ar putea finaliza înainte de termen, astfel că la finalul anului 2022 ar putea să aibă loc primele zboruri de pe noul aeroport.
Constructorul va trebui, să construiască clădirea de contingenţă pentru asigurarea serviciilor de navigaţie, să creeze sistemele de navigație şi sistemele conexe, să amenajeze terenul, să asigurare utilităţile necesare, să certifice performanţa energetică şi auditul energetic al clădirilor, să obţină avizul PSI, și să verificare calitatea tehnică a proiectului şi a detaliilor de execuţie.

„Această echipă are toată experiența necesară pentru a realiza încă un proiect de succes la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Vă asigur că vom pune la dispoziție absolut toți specialiștii necesari pentru ca acest proiect să fie unul de succes”, a declarat Cristian Costea, liderul asocierii de firme.

Publicitate

„Suntem într-un terminal care este finalizat. Avem unul dintre cele mai moderne terminale din România, al treilea ca și dimensiune după aeroportul din Otopeni și aeroportul din Cluj. Sperăm să ajungem la un număr mare de pasageri în așa fel încât să ajungem în primele trei aeroporturi pe viitor, în România”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
2 Comentarii

1 Comentariu

  1. Observator

    29 decembrie, 2021 at 11:03 pm

    In mod sigur nu va decola nici un avion la sfarsitul anului 2022 pentru ca chiar in conferinta de presa s-a anuntat ca acest ultim contract semnat are termen de executie 14 luni,adica sfarsitul lui februarie 2023 daca totul va decurge conform graficului ; astfel ,mijlocul anului 2023 pare un termen mult mai realist ;

  2. Barbu Gh.

    31 decembrie, 2021 at 4:42 pm

    Ba chiar va deveni cosmodrom dacă se mai „ocupă” magaronul penal Veștea de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes