Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / 24 ore electrizante: 4.000 fulgere înregistrate în Brașov, mai bine de 82.000 în toată România

Avatar

Publicat

pe

Ultimele 24 ore au fost de-a dreptul electrizante pentru românii din partea de sud , sud-vest a țării și o bună parte din Transilvania,  aceștia fiind afectați de condiții meteo severe conform atenționării Cod portocaliu  emise de către ANM în decursul zilei de ieri. 

Nici brașovenii nu au fost feriți de intemperii, asta a simțit-o pe pielea lui un brașovean care din nefericire și-a văzut mașina avariată de crengile rupte ale unui copac de pe strada Nicolae Bălcescu (vizavi de Star). Din fericire, nimeni nu a fost rănit în incident conform polițiștilor.

4.000 fulgere în Județul Brașov, mai bine de 82.000 în România

Publicitate

Situl blitzortung.org, care contorizează numărul fulgerelor printr-o rețea globală de dispozitive specializate, ne arată că în Județul Brașov au fost aproximativ 4.000 de fulgere în ultimele 24 ore, doar stația din Cheia, Județul Prahova înregistrând mai bine de 750 fulgere în zona noastră. Pe tot teritoriul Romaniei, același sit, a contorizat mai bine de 82.000 de fulgere în aceeași perioadă, ceea ce reprezintă un record pentru luna în curs.

Numărul de fulgere înregistrat pe raza Jud. Brașov
Numărul de fulgere înregistrat pe teritoriul țării

După cum se poate vedea și in graficul de mai sus, vârful descărcărilor electrice în Județului Brașov, conform graficelor aceluiași sit a fost atins în jurul orei 21, ora locală.

Publicitate

Balcanii, Italia și România, 24 ore electrizante

Istoric 24 ore descărcări electrice

Nici țările din sud / sud-vest nu au fost mai norocoase, mare parte a Balcanilor precum și Italia având parte de aceleași fenomene spectaculoase.

Social Media

Publicitate

Utilizatorii de social media din multe zone ale țării nu au ratat momentul pentru a imortaliza spectacolul luminilor iar rezultatul a fost de-a dreptul fabulos, iată o selecție

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Raed Arafat: „Oamenii să nu creadă că dacă județele au ajuns pe verde nu mai trebuie să se vaccineze”

Redactia

Publicat

pe

Șeful DSU Raed Arafat a spus marți seara că România a ajuns la cel mai mic număr de pacienți la ATI din decembrie 2020 și că toate județele sunt în scenariul verde. El atrage însă atenția că acest lucru nu înseamnă că oamenii nu mai trebuie să se vaccineze.

„Astăzi avem semnale bune: vedem și numărul de cazuri de la ATI, sunt 919 cazuri. Din 1 decembrie 2020 până acum n-am atins această cifră. E un semn foarte bun de scădere a presiunii pe sistemul sanitar, pe care colegii spun că o simt deja”, a spus Raed Arafat.

Publicitate

Acesta a explicat că și procentul de pozitivare la testele făcute a ajuns la 3,19%, în condițiile în care în trecut se înregistrau procente chiar și de 25 sau 26%.

„Ieri aveam două județe în scenariul galben, astăzi au scăzut și nu avem nicio creștere de incidență în ultimele 24 de ore. Să vedem cum evoluează pentru că au început școlile, oamenii s-a întors la lucru, cei care au fost în vacanță s-au întors în țară, deci normal că mișcarea e mai mare, vremea e frumoasă, lumea iese, vedem cum evoluează, noi sperăm să ținem sub control chiar dacă vor fi anumite creșteri”, a mai spus șeful DSU, la Digi 24.

Publicitate

În opinia lui, vaccinarea este cel mai important act pentru a menține această situație și pentru a ajunge „la mai bine”.

Raed Arafat susține că unul dintre cele mai mari riscuri ale acestei perioade este renunțarea la vaccinare, ce s-ar putea petrece în momentul în care oamenii se relaxează, văzând că toate județele din țară au ajuns în scenariul verde.

„Riscul cel mai important: când vedem acest lucru, unii să spună gata, am scăpat, de ce să mă mai vaccinez. Aceste date nu trebuie să lase oamenii să creadă că dacă au ajuns toate județele pe verde gata nu mai e nevoie să ne vaccinăm, pentru că ne întoarcem unde am fost, la galben și la roșu”, a precizat secretarul de stat.

Publicitate
Citește mai mult

Social

Vreme rea până la finalul săptămânii – Ploi torențiale, vijelii și grindină

Redactia

Publicat

pe

Vremea se schimbă în toată țara, iar meteorologii anunţă că, începând de miercuri după-amiază şi până vineri seară, vor fi ploi, descărcări electrice şi vijelii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare de instabilitate atmosferică în toată țara, de miercuri, ora 16.00, până vineri, ora 21.00. În Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei va fi Cod galben de vijelii, scrie Mediafax.

Publicitate

Informarea de instabilitate atmosferică va fi în vigoare de miercuri, ora 16.00, până vineri, ora 21.00.

Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Publicitate

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp.

Alerta Cod galben a fost emisă pentru intervalul miercuri ora 16.00 – joi ora 10.00.

În Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Publicitate
Citește mai mult

Social

Incidența scade la 1,27 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Incidența la nivel județean a ajuns la 1,03 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a scăzut din nou. Miercuri, 12 mai, incidența la nivelul municipiului este de 1,27, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare rată de incidență este în comuna Fundata, și anume 2,72 la mie.

Publicitate

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>