Connect with us

Social

FOTO / 24 ore electrizante: 4.000 fulgere înregistrate în Brașov, mai bine de 82.000 în toată România

Avatar

Publicat

pe

Ultimele 24 ore au fost de-a dreptul electrizante pentru românii din partea de sud , sud-vest a țării și o bună parte din Transilvania,  aceștia fiind afectați de condiții meteo severe conform atenționării Cod portocaliu  emise de către ANM în decursul zilei de ieri. 

Publicitate

Nici brașovenii nu au fost feriți de intemperii, asta a simțit-o pe pielea lui un brașovean care din nefericire și-a văzut mașina avariată de crengile rupte ale unui copac de pe strada Nicolae Bălcescu (vizavi de Star). Din fericire, nimeni nu a fost rănit în incident conform polițiștilor.

4.000 fulgere în Județul Brașov, mai bine de 82.000 în România

Publicitate

Situl blitzortung.org, care contorizează numărul fulgerelor printr-o rețea globală de dispozitive specializate, ne arată că în Județul Brașov au fost aproximativ 4.000 de fulgere în ultimele 24 ore, doar stația din Cheia, Județul Prahova înregistrând mai bine de 750 fulgere în zona noastră. Pe tot teritoriul Romaniei, același sit, a contorizat mai bine de 82.000 de fulgere în aceeași perioadă, ceea ce reprezintă un record pentru luna în curs.

Numărul de fulgere înregistrat pe raza Jud. Brașov
Numărul de fulgere înregistrat pe teritoriul țării

După cum se poate vedea și in graficul de mai sus, vârful descărcărilor electrice în Județului Brașov, conform graficelor aceluiași sit a fost atins în jurul orei 21, ora locală.

Publicitate

Balcanii, Italia și România, 24 ore electrizante

Istoric 24 ore descărcări electrice

Nici țările din sud / sud-vest nu au fost mai norocoase, mare parte a Balcanilor precum și Italia având parte de aceleași fenomene spectaculoase.

Social Media

Publicitate

Utilizatorii de social media din multe zone ale țării nu au ratat momentul pentru a imortaliza spectacolul luminilor iar rezultatul a fost de-a dreptul fabulos, iată o selecție

Publicitate
Spune-ți părerea

Social

VIDEO / Un microbuz cu 10 oameni s-a răsturnat în urma unui accident petrecut pe DN 13, între Braşov şi Feldioara

Redactia Brasov

Publicat

pe

Foto/Video: Alex

Publicitate

Un accident în care au fost implicate un microbuz cu zece pasageri, între care şi cinci copii, şi un autoturism a avut loc, marţi după-amiază, pe DN 13, între Braşov şi Feldioara. Unsprezece persoane primesc îngrijiri medicale. Traficul în zonă se desfășoară pe un singur fir, alternativ, de la orele 14:30.

Accidentul s-a produs pe DN 13, între Braşov şi Feldioara, între un microbuz şi un autoturism.

Publicitate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a transmis că acolo au ajuns cinci echipaje SMURD şi două ambulanţe SAJ.

În microbuz erau 10 persoane, între care şi cinci copii, cu vârste cuprinse între 1 şi şase ani, toate fiind conştiente, a precizat ISU Braşov.

Publicitate

„Conducătorul autoturismului este în stare mai gravă. Se intervine pentru acordarea asistenţei medicale şi evaluarea victimelor”, a arătat sursa citată.

Şi reprezentanţii Poliţiei Braşov au precizat că 11 persoane primesc îngrijiri medicale la locul accidentului şi că doar unul dintre şoferi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0. Cel de-al doilea şofer nu a putut fi testat până în acest moment.

Comunicatul INFOTRAFIC:

Publicitate

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe DN 13 Brașov – Sighișoara, la kilometrul 14+500 metri, în zona localității Feldioara, județul Brașov, un autoturism a fost implicat într-un impact cu un microbuz. În urma coliziunii, trei persoane din microbuz au fost rănite, primind îngrijiri medicale la locul producerii accidentului.

Traficul se desfășoară pe un fir, alternativ, prin dirijare, estimându-se reluarea circulației în condiții normale în 45 de minute.

video

Citește mai mult

Social

Ministrul Educației consideră că elevii au nevoie de ore de educație sexuală

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că elevii au nevoie de ore de educație sexuală în școli și totodată, anunță că astfel de ore au loc și în prezent, în cadrul disciplinei Educație pentru sănătate, dar care este opțională și la care nu participă un număr mare de elevi, potrivit Digi24.

„Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi”, a declarat ministrul Educației pentru Digi24.

Publicitate

De asemenea, ministrul a afirmat faptul că subiectul privind educația sexuală în școli a fost deja inclus în planurile-cadru pentru licee, care stabilesc ce materii se predau și numărul de ore aferent fiecărei materii în parte în clasele de liceu.

„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Citește mai mult

Social

Incidența la Brașov a ajuns la 4,33 – Situația pe toate localitățile

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Incidența la nivel județean a ajuns la 2,94 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a crescut din nou. Marți, 02 martie, incidența la nivelul municipiului este de 4,33, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare valoare o are rata de incidență în comuna Sânpetru, și anume 5,15 la mie.

Publicitate

Totodată, în ultimele 24 ore au fost depistate 180 noi cazuri de COVID-19 în județul Brașov dintre care 116 au fost din Municipiul Brașov.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>