Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / 24 ore electrizante: 4.000 fulgere înregistrate în Brașov, mai bine de 82.000 în toată România

Publicat

pe

Ultimele 24 ore au fost de-a dreptul electrizante pentru românii din partea de sud , sud-vest a țării și o bună parte din Transilvania,  aceștia fiind afectați de condiții meteo severe conform atenționării Cod portocaliu  emise de către ANM în decursul zilei de ieri. 

Nici brașovenii nu au fost feriți de intemperii, asta a simțit-o pe pielea lui un brașovean care din nefericire și-a văzut mașina avariată de crengile rupte ale unui copac de pe strada Nicolae Bălcescu (vizavi de Star). Din fericire, nimeni nu a fost rănit în incident conform polițiștilor.

4.000 fulgere în Județul Brașov, mai bine de 82.000 în România

Situl blitzortung.org, care contorizează numărul fulgerelor printr-o rețea globală de dispozitive specializate, ne arată că în Județul Brașov au fost aproximativ 4.000 de fulgere în ultimele 24 ore, doar stația din Cheia, Județul Prahova înregistrând mai bine de 750 fulgere în zona noastră. Pe tot teritoriul Romaniei, același sit, a contorizat mai bine de 82.000 de fulgere în aceeași perioadă, ceea ce reprezintă un record pentru luna în curs.

Publicitate
Numărul de fulgere înregistrat pe raza Jud. Brașov
Numărul de fulgere înregistrat pe teritoriul țării

După cum se poate vedea și in graficul de mai sus, vârful descărcărilor electrice în Județului Brașov, conform graficelor aceluiași sit a fost atins în jurul orei 21, ora locală.

Balcanii, Italia și România, 24 ore electrizante

Istoric 24 ore descărcări electrice

Nici țările din sud / sud-vest nu au fost mai norocoase, mare parte a Balcanilor precum și Italia având parte de aceleași fenomene spectaculoase.

Social Media

Utilizatorii de social media din multe zone ale țării nu au ratat momentul pentru a imortaliza spectacolul luminilor iar rezultatul a fost de-a dreptul fabulos, iată o selecție

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes