Connect with us
Publicitate

Administrație

Brașovul va avea coșuri de gunoi stradale pentru colectare selectivă. Primele 100 astfel de pubele au început să fie montate în oraș

Publicat

pe

Municipalitatea face încă un pas pentru transformarea Brașovului într-un oraș verde. Autoritățile locale au început montarea primelor 100 de coșuri de gunoi pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Aceste ansambluri conțin patru recipiente pentru hârtie și carton, plastic și metal, sticlă și deșeuri menajere. În plus, fiecare pubelă este dotată și cu scrumieră.

Publicitate

Coșurile de gunoi sunt fabricate în România și sunt realizate din tablă vopsită în câmp electrostatic cu ornamente din lemn. Au dimensiuni de 1,4 m lungime, 0,4 m lățime și un volum aproximativ pe fiecare dintre cele patru recipiente de 45 litri (aproximativ 180 litri în total). În partea superioară au un capac de închidere cu cheie, iar accesul la recipiente este posibil din toate părțile. Costul fiecărui ansamblu a fost de 1400 de lei fără TVA, și au fost achiziționate din bugetul destinat mobilierului urban stradal.

„Este un proiect care a apărut în cadrul Forumul Orașelor Verzi. Dorim un oraș mai verde și mai curat, trebuie să atingem ținte de colectare selectivă destul de drastice în contextul în care, în continuare, foarte mulți români nu sunt interesați să colecteze selectiv, nu știu cum se colectează selectiv sau nu au infrastructura necesară la dispoziție, iar municipalitatea trebuie să fie un exemplu în acest sens. Coșurile de gunoi clasice sunt pline în special de materiale reciclabile – pet-uri, hârtie, doze – și este un lucru firesc să creăm posibilitatea brașovenilor și turiștilor să arunce aceste deșeuri în coșuri de gunoi specializate. În plus, dorim să oferim și informațiile minime necesare în așa fel încât cei care le utilizează să știe ce anume se colectează selectiv și ce nu, iar aceste informații sunt inscripționate pe noile coșuri de gunoi“, a declarat primarul Brașovului Allen Coliban.

Pe fiecare astfel de ansamblu se află și instrucțiuni de folosire pentru fiecare dintre fracțiile reciclabile, indicând care deșeuri fac parte din categoria reciclabilelor și care sunt considerate deșeuri menajere. Amplasarea celor 100 de ansambluri din prima etapă se va face în special în Centrul Vechi, pe trotuare, în stațiile RATBV, pe strada Republicii, în piețe și zone de promenadă (de exemplu Aleea de sub Tâmpa), precum și în parcurile din oraș și stațiile RATBV de pe artere principale, cum ar fi Calea București. Programul este unul multianual, amplasarea acestora urmând să fie extinsă și în alte zone ale orașului.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes