Connect with us
Publicitate

Social

Zona „După Ziduri” din Brașov mâzgălită cu graffiti. Zidul este monument istoric: „Există o rezolvare, introducerea unei soluții antigraffiti în tencuială”

Publicat

pe

Una dintre cele mai frumoase zone din Brașov, numită ”După Ziduri”, a ajuns spațiul de manifestare al amatorilor de graffiti, care își etalează talentul pe sutele de ani de istorie, relatează  Radio Brașov FM.

Zidurile vechii Cetăți a Brașovului sunt mâzgălite în toate culorile, iar trecătorii nu apreciază asta.

Directorul executiv al Fundaţiei Monumentelor Istorice, Kristina Creoșteanu, spune că toate aceste acte pot fi prevenite: ”Există o rezolvare și anume introducerea unei soluții antigraffiti în tencuiala cu care se reabilitează pereții și sperăm să facem acest lucru cu toate intervențiile pe clădirile istorice”.

O altă problemă apărută în zonă este înclinarea zidului cetății. Kristina Creoșteanu a oferit și explicația: ”Zidurile se înclină de sute de ani și aceasta este din cauza faptului că pe partea cealaltă sunt grădini, spații cu pământ, iar pământul prin greutatea lui aplică presiune asupra zidului. Ar trebui îndepărtat pământul din curțile oamenilor și după aceea consolidat zidul. Dar nu e o situație gravă, e o situație de îmbătrânire a construcției care poate fi remediată”.

Publicitate

Zidul Cetății este monument istoric de clasa A, iar Primăria Brașov va depune o solicitare pentru obținerea fondurilor europene privind consolidare, însă apelurile vor începe abia în octombrie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes