Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Ziua Mondială a Măgarului, sărbătorită la Zoo Braşov. Măgărușul Evelin, sărbătoritul zilei. Este unul dintre cei mai vechi locatari ai grădinii zoologice

Publicat

pe

Publicitate

Miercuri, 08 mai 2024, Grădina Zoologică Brașov organizează, începând cu ora 10:00, ”Ziua Mondială a Măgarului”.  Având ca temă ”Sărbătorind Noblețea și Puterea Blândă”,  evenimentul reprezintă un prilej de a aduce în prim- plan contribuția măgarilor la diversitatea biologică, istorie și  cultura umană, precum și de a atrage atenția asupra amenințărilor cu care se confruntă aceștia.

În cadrul evenimentului vor avea loc o serie de ateliere și jocuri ce vor oferi o experiență distractivă și educativă pentru participanți, promovând colaborarea și spiritul de echipă prin intermediul jocurilor, și evidențiind în același timp importanța conservării și protejării măgarilor și a mediului lor natural.

Programul activităților este următorul:

10:00 – 10:30: DESCHIDEREA EVENIMENTULUI

Publicitate

Momentul de deschidere reprezintă un prilej unic pentru a reflecta asupra importanței și a valorii extraordinare pe care o au măgarii în viața noastră și în ecosistemele din întreaga lume.

10:30 – 11:30:  Atelier creativ pentru copii: „EXPLORÂND LUMEA MĂGARILOR”

Atelier de confecționat măști de măgari. Participanții vor putea să-și creeze propriile măști de măgari folosind materiale precum hârtie, carton, creioane colorate si lipici.

  • Joc amuzant „Sărim cu veselie în Jocul culoarelor”

Un joc amuzant în care copiii sunt îndrumați să sară dintr-un culoar în altul, urmând indicațiile haioase ale coordonatorului. De la măgar, la apă și paie, fiecare săritură aduce un zâmbet, într-o joacă plină de culoare și prietenie!”

11:30 – 12:30: Jocul „TRIVIA MĂGARILOR”

  • Un quiz interactiv despre măgari și habitatul lor natural. Participanții vor răspunde la întrebări legate de măgari, iar cei care obțin cele mai multe răspunsuri corecte vor fi declarați câștigători.
  • Jocul “LABIRINTUL MĂGARULUI ISCUSIT”

Un joc captivant în care jucătorii preiau controlul unui măgar curajos și iscusit ce se aventurează într-un labirint plin de provocări. Ghidându-l prin coridoarele încâlcite, jucătorii trebuie să evite capcanele și să înfrunte obstacolele pentru a găsi ieșirea. Labirintul ofera o experiență palpitantă și plină de satisfacții.

12:30 – 13:30: Joc interactive “ȘTAFETA COȘULUI CU FRUCTE”

Un joc distractiv în care participanții sunt împărțiți în echipe și li se oferă coșuri cu fructe. Echipele trebuie să transporte coșurile cu fructe de la un capăt al teritoriului la altul, imitând munca măgarilor care transportă încărcături. Echipa care finalizează traseul cu cel mai mare număr de fructe în coș câștigă.

Joc de memorie „MĂGĂRUȘII AVENTUROȘI: CAUTĂ PERECHEA”

  • Un joc captivant de memorie care îți pune abilitățile de reținere la încercare. În această aventură plină de culoare, vei explora lumea măgărușilor și vei încerca să găsești perechile potrivite pentru fiecare măgăruș. Cu grafică atrăgătoare și personaje adorabile, acest joc este perfect pentru toți cei dornici să își pună mintea la lucru și să se distreze în același timp.

13:30 – 15:30: Joc interactiv „CURSA MĂGĂRUȘILOR: O AVENTURĂ PLINĂ DE OBSTACOLE”

Un joc interactiv ce testează strategia, colaborarea și rezolvarea problemelor. Echipele ghidează un măgar, evitând obstacolele și ajungând la linia de sosire. Prin experiența aceasta, participanții dezvoltă abilități esențiale de gândire și colaborare.

Sărbătoritul zilei este măgărușul Evelin, în vârstă de 29 de ani, unul dintre cei mai vechi locatari ai Grădinii Zoo. Doritorii au ocazia să îl adopte, simbolic, prin intermediul programului ”Adoptă la zoo, conservă în natură”, alăturându-se astfel părinților adoptivi existenți. Pentru  mai multe informații și detalii despre procedurile de adopție doritorii pot vizita pagina programului https://zoobrasov.ro/adoptie-animale-zoo/ sau se pot adresa direct personalului zoo.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes