Connect with us
Publicitate

Social

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului va fi marcată, la Brașov, pe 2 aprilie

Publicat

pe

Asociația Copiii de Cristal – ACC și Federația pentru Drepturi și Resurse pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist – FEDRA sărbătoresc Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului (WAAD) pe 2 aprilie și pe tot parcursul lunii aprilie 2023.

Publicitate

Desfășurată alături de membrii Autism Europe (AE), campania WAAD din acest an „Construirea unei societăți incluzive pentru persoanele cu autism” este o oportunitate de a reflecta asupra progreselor înregistrate până acum pentru comunitatea cu autism și, în mod crucial, provocările multiple care rămân pentru a îmbunătăți viața persoanelor cu autism din toată Europa.

Pentru a crea o societate care să includă cu adevărat persoanele cu autism și familiile acestora, Asociația Copiii de Cristal și FEDRA, susțin manifestul lansat de AE prin care solicită factorilor de decizie europeni și naționali și altor părți interesate să asigure deplina exercitare a drepturilor și nevoilor persoanelor cu autism din Europa, conform Convenției Națiunilor Unite cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități.

UNCRPD a fost ratificată de 45 din cele 46 de țări membre ale Consiliului Europei (CoE), inclusiv de toate statele membre ale UE și chiar de Uniunea Europeană în 2010. Pentru a implementa UNCRPD la nivelul UE, Comisia Europeană a lansat în Martie 2021 a doua sa Strategie pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, care se va desfășura până în 2030. Nevoile persoanelor cu autism ar trebui să fie abordate în mod adecvat atunci când o implementează.

Publicitate

ACC și FEDRA invită comunitatea persoanelor cu autism și factorii de decizie din Brașov să se alăture campaniei pentru Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului 2023 (#AutismDay2023) și să-și arate sprijinul pentru o societate mai bună pentru persoanele cu autism și familiile acestora. Ne dorim ca empatia să se manifeste față de membrii comunității noastre în fiecare zi.

În data de 2 aprilie, începând cu ora 16.00, Asociația Copii de Cristal, împreună cu Primăria Municipiului Brașov, vor organiza la Banca de Cultură Apollonia o expoziție de fotografie realizată de Salomeea Panait, care surprinde copilul și adultul din spatele autismului, vom avea parte și de un recital de pian realizat de Mihai Nedea, tinerii de la Centrul de zi al Asociației Copiii de Cristal vor susține un moment de dans ”Blue awareness”.

Primăria Municipiului Brașov se alătură campaniei și prin iluminarea simbolică a clădirilor reprezentative ale orașului în culoarea albastră. Cei care susțin persoanele cu autism și familiile lor sunt îndemnați să se alăture campaniei și să poarte haine albastre, în data de 2 aprilie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes