Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Ziua Internațională a Păsărilor sărbătorită la Grădina Zoologică din Brașov

Publicat

pe

Grădina Zoologică din Brașov îi invită pe cei mici, părinți și bunici să ia parte la o experiență educațională interesantă, într-o lume fascinantă, să descopere noi aventuri la fiecare pas, acțiuni dedicate în mod special copiilor cu ocazia Zilei Internaționale a Păsărilor, sărbătorită pe data de 1 Aprilie, între orele 10.00 – 16.00

Publicitate

Diversele activități educaționale vă vor ajuta să aflați numeroase lucruri interesante despre aceste viețuitoare – Păsările, care cu zborul, cântecul și frumusețea lor ne încântă și ne inspiră. Sunt sanitari ai pădurilor, împrăștie semințe, fertilizează solul, oxigenează aerul și contribuie la stabilizarea climei. Cea mai veche sărbătoare din calendarul mediului este Ziua Internațională a Păsărilor, celebrată în 1 aprilie încă din anul 1906, care are la bază Convenția pentru apărarea păsărilor, un acord care promovează principii legate de importanța lor în ecosistemul planetei.

În lume trăiesc peste 10.000 de specii de păsări, 12% dintre ele fiind în pericol să dispară în următorul secol, supraviețuirea lor depinzând de sprijinul pe care oamenii trebuie să-l acorde măsurilor de conservare și de protejare a acestora.

ACTIVITĂȚI:

Publicitate
 • Ora 11.00 – 12.30: ,,Lecția de reciclare” (5 – 14 ani, activitate creativă)
  Învățăm copiii să realizeze hrănitori pentru păsări, din pet-uri de plastic.
 • Ora 13.00 – 14.00: ,,Pasările și copiii!” (3 – 10 ani, activitate creativă)
  Desen cu creioane colorate și/sau desen pe asfalt.
 • Ora 14.30 – 16.00: ,,Pasările contează” (10 – 14 ani, joc interactiv)
  Joc interactiv în urma căruia vom descoperi mediul de viață al păsărilor, alcătuirea corpului și vom înțelege modul în care copacii ajută viața oamenilor și a animalelor. Vom descoperi cum activitățile oamenilor influențează viața păsărilor, nu neapărat într-un sens pozitiv.
  Adevăr sau Provocare?!
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes