Connect with us
Publicitate

Social

Ziua Internațională a Cămilei, sărbătorită la Zoo Braşov. Jocuri și concursuri pentru copii

Publicat

pe

Publicitate

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cămilei, sărbătorită anual pe 22 iunie, Grădina Zoologică Brașov organizează o serie de activități educative care să promoveze cunoașterea și respectul pentru acest animal și în același timp să crească gradul de  conștientizare cu privire la importanța cămilelor în diverse culturi și ecosisteme din întreaga lume.

Activitățile, ce se desfășoară între orele 10:00-16:00,  includ: ateliere de creație, quizz-uri si puzzle-uri, jocuri și concursuri.

Programul zilei este următorul:

  • 10:00 – 10:30: Deschiderea evenimentului prin prezentarea importanței ecologice, economice și culturale a cămilei, dar și curiozități și aspecte importante ale vieții acesteia.
  • 10:30 – 16:00: Ateliere, jocuri și concursuri

Cunoscute și sub denumirea de „corăbiile deșertului”, cămilele joacă un rol esențial în viața și economia multor comunități, în special în regiunile aride și semi-aride. Aceste animale remarcabile   sunt folosite ca mijloc de transport și constituie o sursă de lapte, carne și lână. Simbol de adaptabilitate și rezistență, cămilele sunt capabile să supraviețuiască și să prospere în condiții de temperaturi extreme și secetă, fiind indispensabile pentru locuitorii acestor regiuni.

Publicitate

Vă așteptăm să le vizitați pe cele trei cămile, Sharif, Sandra și Bea, ce pot fi văzute în vecinătatea amplasamentului urșilor și a zebrelor. Persoanele care doresc să se implice în programele de conservare ale acestei specii o pot face prin adopția uneia dintre ele prin intermediul programului ”Adoptă la zoo, conservă în natură”. Pentru  mai multe informații și detalii despre procedurile de adopție, doritorii pot vizita pagina programului https://zoobrasov.ro/adoptie-animale-zoo/ sau se pot adresa direct personalului zoo.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes