Connect with us
Publicitate

Social

Ziua Europei, sărbătorită în Piața Unirii din Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Autoritățile publice locale împreună cu Garnizoana Brașov vor organiza o ceremonie militară și religioasă cu prilejul sărbătoririi Zilei Victoriei în Europa, Zilei Europei, Zilei Uniunii Europene și Zilei Independenței Naționale a României, vineri, 10 mai 2024, începând cu ora 10.00, în Piața Unirii din Municipiul Brașov.

La festivitate au fost invitați să participe Prefectul judeţului Braşov, Președintele Consiliului Judeţean Braşov, Primarul Municipiului Brașov, comandanţii marilor unităţi şi unități din Garnizoana Brașov, aparținând M.Ap.N., M.A.I., D.R.I., S.T.S., veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere.

La 10 mai 1877, moțiunea adoptată de Adunarea Deputaților și Senat a devenit lege prin promulgarea ei de domnitorul Carol I, consfințind în mod oficial apariția noului stat independent. Independenţa astfel proclamată a fost consacrată şi apărată pe câmpul de luptă, prin eroismul și sacrificiile armatei române care, în perioada aprilie 1877-februarie 1878, a contribuit decisiv la războiul purtat împotriva Imperiului Otoman.

Prin semnarea Tratatului de la Berlin, în iulie 1878, independența de stat a României  a fost recunoscută oficial, consolidând astfel drumul spre făurirea și desăvârșirea statului unitar român și evoluția spre modernizare a țării noastre.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes