Connect with us
Publicitate

Util

Ziua devine mai lungă, iar în acest sfârșit de săptămână trecem la ora de vară. Cum trebuie să schimbăm ceasurile

Publicat

pe

Publicitate

România a trecut oficial de echinocțiul de primăvară, iar de acum zilele vor fi mai lungi. Odată cu acest eveniment astronomic, țara noastră va trece la ora de vară. În ultimul weekend al lunii martie vom da ceasurile cu o oră înainte.

Practic, în noaptea de 26 spre 27 martie ora 3.00 va deveni ora 4.00, iar ziua de duminică va fi cea mai scurtă zi din an pentru că va avea doar 23 de ore. Scopul acestei modificări este ca oamenii să beneficieze mai mult timp de lumina naturală a soarelui.

În 2019, Uniunea Europeană a primit o propunere pentru renunțarea la această schimbare de oră, însă multe țări s-au opus unei astfel de decizii. Anul 2021 ar fi trebuit să fie ultimul în care oamenii să facă această schimbare de oră, dar toate statele trebuiau să informeze Uniunea Europeană despre decizia lor. Pandemia de covid-19 a amânat luarea unei astfel de decizii, iar acum războiul dintre Rusia și Ucraina ar mai putea întârzia luarea unei hotărâri.

Inclusiv în Parlamentul României a fost depusă o propunere legislativă pentru renunțarea la ora de vară și păstrarea orei de iarnă, însă aleșii nu au luat până acum nicio hotărâre în legătură cu acest subiect.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes