Connect with us
Publicitate

Economic

Ziua decisivă pentru Autostrada Brașov-Bacău! CNAIR semnează contractul pentru studiul de fezabilitate dacă nu se depun contestații

Publicat

pe

Publicitate

Este ziua decisivă la contractul pentru studiul de fezabilitate al Autostrăzii A 13 Brașov-Bacău. Dacă luni, 13 mai nu se înregistrează la CNSC contestații, CNAIR poate semna cu proiectantul Consitrans.

Pe 30 aprilie, CNAIR a desemnat câștigător proiectantul Consitrans, iar cele 10 zile, termenul legal de la depunerea contestațiilor se calculează începând cu data de 1 mai, prin urmare 10 mai este termenul -limită, la data poștei la transmiterea eventualelor contestații, dar de obicei, pentru siguranță se mai așteaptă o zi-două.

Proiectantul Consitrans a câștigat contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii A 13 Brașov-Bacău, a anunțat marți, 30 aprilie 2024, directorul general CNAIR, Cristian Pistol. A treia licitație pentru finalizarea proiectării preliminare a fost lansată în urmă cu un an, iar desemnarea s-a făcut după aproape o jumătate de an de amânări, transmite economedia.ro.

„Am desemnat câștigătorul pentru contractul necesar finalizării Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii Brașov-Bacău !

Publicitate

După semnarea contractului, CONSITRANS SRL va avea la dispoziție 81,2 milioane de lei (fără TVA) și maximum 24 de luni pentru completarea acestui Studiu de Fezabilitate. Autostrada Brașov – Bacău va avea o lungime estimată de 164 km și va asigura o nouă legătură între Moldova și Transilvania . Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și dupa soluționarea acestora.” – Cristian Pistol, pe 30 aprilie 2024.

Cele trei oferte au fost depuse de proiectanții Consitrans, Mega Muhendislik și Explan.

„Proiectul autostrăzii Brașov – Bacău merge înainte ! 3 operatori economici au depus astăzi oferte pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției A13:

  • CONSITRANS SRL
  • MEGA MÜHENDISLIK MÜŞAVIRLIK A.Ş.
  • Asocierea EXPLAN SRL (lider) – DP CONSULT SA – TEKFEN MÜHENDISLIK A.Ş. (TEKFEN ENGINEERING Co. Inc.)

Autostrada Brașov – Bacău va avea o lungime de aproximativ 164 km, iar câștigătorul va avea la dispoziție 24 de luni pentru finalizarea acestui Studiu de Fezabilitate”, spunea în mai 2023, șeful CNAIR, Cristian Pistol.

De la Sibiu (Boița) la Făgăraș constructorul Makyol este în etapa de proiectare pentru toate cele 4 loturi ale secțiunii de 68 km., iar de la Făgăraș la Brașov, Search ar trebui să predea studiul de fezabilitate până la sfârșitul anului (contract mult întârziat).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes