Connect with us
Publicitate

Prima pagină

„Ziua de astăzi înseamnă pentru noi împlinirea unui vis”

Publicat

pe

Primarul George Scripcaru a prezentat astăzi reprezentanților presei Școala gimnazială nr. 19 din Braşov, după ce aceasta a suferit importante modificări. După cum se arată într-un comunicat remis mass-media de către Primăria Braşov „s-au creat 9 săli de clasă noi și un laborator de informatică”.

Primarul Braşovului, George Scripcaru  a declarat: ,,Mă bucur că am ajuns în această etapă, în care cel puțin la această școală, elevii nu vor mai fi atât de mulți în clasă, mai ales că în această perioadă ne confruntăm și cu o situație mai specială, din cauza pandemiei, și nu vor mai fi nevoiți să învețe în mai multe schimburi. A fost o lucrare destul de complexă, iar pe parcursul lucrărilor a trebuit să facem o serie de modificări ale proiectului inițial, astfel încât să ne încadrăm în normativele ISU, dar și pentru a supraînălța mansarda. Este una dintre școlile foarte bune ale orașului și consider că și elevii din această zonă merită să învețe în cele mai bune condiții, iar părinții lor să fie siguri că atunci când își trimit copiii la școală, aceștia beneficiază de condiții optime de învățare. Vom continua programul nostru de extindere sau construire de noi unități de învățământ, astfel încât copiii brașoveni să aibă parte de aceleași standarde ca și colegii lor din alte țări”.

De asemenea, Claudia Savu, director la Şcoala Gimnazială nr.19 a ţinut să precizeze: „Vreau să vă spun că ziua aceasta înseamnă pentru noi împlinirea unui vis. În școala nr. 19 de mulți ani se impunea lucrul acesta (extinderea școlii, n.n.) deoarece avem foarte mulți copii înscriși, dată fiind poziția școlii în învățământul brașovean și rezultatele foarte bune, chiar și de anul acesta, la evaluarea națională. Vreau să mulțumesc primăriei, părinților, dar colegilor mei care s-au străduit și s-au implicat ca să ajungem astăzi să vedem această importantă lucrare finalizată. Deocamdată este doar o clădire, și astăzi suntem bucuroși că vă avem aici, dar inima acestei școli va începe să bată la toamnă, când se întorc copii noștri, pe care îi vom primi în casă nouă”.

Din programul de extindere a unităților de învățământ braşovene mai fac parte:

Publicitate

– Școala gimnazială nr. 1, unde lucrările de extindere pe orizontală s-au finalizat anul trecut.

– Grădinița nr. 11, s-au finalizat lucrările de mansardare, urmează semnarea procesului-verbal de recepție.

– Școala gimnazială nr. 2, sunt în curs de derulare lucrările de mansardare a celor două corpuri.

– Grădinița nr 17, este în faza de lansare licitație pentru proiectare lucrări de extindere pe orizontală, cu încă un corp.

– Școala gimnazială nr. 14, este în curs de proiectare lucrările de mansardare a corpului A, de pe str. Lungă.

– Școala gimnazială nr. 9, este în faza de licitație proiectarea pentru lucrări de mansardare corpul B, str. Brazilor.

– Liceul de Artă, urmează încheirea contractului pentru proiectarea extinderii pe orizontală, cu încă un corp.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes