Connect with us
Publicitate

Social

Ziua cinci de război. Rubla în cădere liberă, Belarus sare în ajutorul Rusiei

Publicat

pe

Publicitate

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat duminică, 27 februarie, comandamentului său militar să pună forțele de descurajare nucleară în stare de alertă maximă, ca răspuns la ceea ce el a numit „atitudine agresivă” a țărilor NATO. Joe Biden a condamnat ordinul și a spus că Putin se folosește de această escaladare a situației pentru a justifica agresiuni ulterioare.

Belarus sare în ajutorul Rusiei. Aici ar fi fost aprobată printr-un referendum o nouă constituție prin care se renunță la statutul non-nuclear al țării. Asta înseamnă că Rusia ar putea să își plaseze armele nucleare în Belarus. Pachetul de „reforme constituționale” a extins și domnia liderului Alexandru Lukașenko.

A cincea zi de război în Ucraina.  Statul major al forțelor armate ucrainene susține că Rusia suferă pierderi semnificative. Pierderi estimate de personal – circa 4500 de persoane, tancuri – circa 150, vehicule blindate – peste 700

Comandantul Apărării Kievului: „Toate încercările trupelor rusești, din această dimineață, de a ocupa Kievului au eșuat. Trupele rusești sunt demoralizate și epuizate”

Publicitate

▶️ Adunarea Generală a ONU, convocată în sesiune specială de urgență pentru a discuta problema Ucrainei

🔴 The Times: Peste 400 de mercenari ruși operează la Kiev în numele Kremlinului. Sarcina principală – să-l asasineze pe președintele Zelensky și pe membri ai Cabinetului de Miniștri pentru ca Moscova să preia controlul politic asupra țării

🇪🇺  Președinta Comisiei Europene: Ucraina e una dintre noi și o vrem în Uniunea Europeană

🇺🇦  Zelenski, într-o discuție cu premierul Marii Britanii: Următoarele 24 de ore vor fi „cruciale

🇺🇸 Secretarul general al NATO, despre decizia lui Putin de a pune forțele nucleare în alertă „demonstrează gravitatea situației și de ce trebuie să fim împreună, America de Nord și Europa, ca răspuns la… acțiunile agresive ale Rusiei”

🛫 Un avion al companiei ruseşti Aeroflot a încălcat interdicţia de a zbura în spaţiul aerian canadian / Autorităţile investighează incidentul

🗺 Google Maps dezactivează informaţiile despre trafic în Ucraina

💴 Cursul valutar în Rusia se clatină de la o extremă la alta: Dolarul a ajuns și la – 110 ruble, Euro – la  126,7 ruble, apoi s-a întors către indicatorii 95 și 107. 

🇧🇾 Referendumul din Belarus: Fostul stat sovietic, aliatul actual al Kremlinului, ar putea readuce  pe teritoriul său arme nucleare pentru prima dată de când a renunțat la ele după căderea URSS.

🇺🇦 Mobilizarea generală în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk din Ucraina este suspendată, anunță Pușilin, unul dintre lideri.

🗞 Gafa rușilor. RIA Novosti a publicat în weekend un articol și l-a retras imediat după 1 minut, unde se vorbea despre noua lume după ce armata rusă ar fi preluat sub control Kievul. Deși articolul a fost șters, Internetul l-a memorizat. Se poate înțelege că liderii de la Moscova așteptau încheierea operațiunii în maxim 3-4 zile. 

🧰 Banca Națională a Rusiei va crește rata de bază de la 9.5% la 20%

🔥 Ministerul Finanțelor obligă agenții economici exportatori să vândă 80% din profiturile pe care le au în valută, pentru a putea menține rubla.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes