Connect with us
Publicitate

Social

Zelenski: „Mulţumesc poporului român pentru ajutorarea Ucrainei. Vreau să încep un dialog pentru protecţia comunităţii româneşti şi să asigurăm toată susţinerea”

Publicat

pe

Publicitate

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, în discursul său din Parlamentul României, că ar vrea ca statul său să reînceapă dialogul cu partea română în ceea ce priveşte o legislaţie care să asigure drepturile minorităţilor în ambele ţări.

„Avem nevoie de susţinere. Mulţumesc poporului român pentru ajutorarea Ucrainei. Sper că vom avea condiţii pentru ca oamenii să se întoarcă acasă. Această susţinere este o bază pentru o apropiere şi mai mare. Vreau să încep un dialog pentru protecţia comunităţii româneşti şi să asigurăm toată susţinerea. Viitorul nostru este împreună, într-o familie europeană”, a spus Volodimir Zelenski, în Parlamentul Românei.

„E nevoie de noi sancţiuni pentru Rusia. Toţi liderii trebuie să suţină Ucraina cu armament. Acum se decide cine câştigă acest război. Toţi trebuie să facem totul pentru ca militarii ruşi să răspundă în faţa legii”, a mai afirmat Volodimir Zelenski.

La rândul său, şi Nicolae Ciucă a vorbit despre tratamentul românilor de pe teritoriul Ucrainei: „„Vă asigur că familiile ucrainenilor ajunse în Romania sunt în siguranţă şi vom avea grijă de ei. Sunt convins că aşa cum noi avem grijă de cetăţenii ucrainei, la fel veţi avea şi dvs grijă de cetătenii de etnie română din Ucraina”.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes