Connect with us
Publicitate

Turism

Zeci de turişti stau la rulotă, la marginea Râşnovului. Un adevărat cartier „a răsărit” la poalele masivului Postăvarul

Publicat

pe

Publicitate

Zeci de turişti au dat confortul unui hotel pe o cazare la munte, în aer liber. În Braşov, la marginea staţiunii Râşnov, au răsărit zeci de rulote. Au fost aduse încă din toamnă, iar acum reprezintă o oază de linişte, departe de agitaţia urbană. Nopţile petrecute sub clar de lună îi fac pe turişti să se simtă mai ceva ca într-un hotel de cinci stele.

La poalele masivului Postăvarul, lână staţiunea Râșnov, au răsărit deja zeci de rulote şi corturi. Oamenii şi-au adus căsuţele pe roţi, iar în prezent se bucură de o şedere în mijlocul naturii, departe de zgomotul oraşului, transmite observatornews.ro.

„Înseamnă orice altceva decât oraş. Poţi să ai orice vilă la oraş, oricâte camere, orice suprafaţă, nu ai liniştea pe care o ai când eşti plecat cu rulota. Noi rulotiştii avem o vorbă: Curtea noastră e acolo unde campăm.”, spune un turist.

Fie că se odihnesc în corturi, sau în rulote, turiştii se simt ca la ei acasă.

Publicitate

„Practic este un apartament pe două roţi, are zonă de living, dormitor, baie separată, cabină de duş separată, adaugă un alt turist. Iar pentru alţii, cazarea clasică este de domeniul trecutului. Avem libertate, vedem mai multe locuri decât stând la un hotel”, spune o turistă.

Turiştii găsesc zilnic de făcut diverse activităţi. Tund iarba, gătesc în aer liber sau, odată cu lăsarea serii îşi adună gândurile sub clar de lună.

Cartierul improvizat de rulote şi autorulote reprezintă pentru unii turişti, o escapadă la final de săptămână.

„Ei vin în funcţie de posibilităţi, cam în fiecare weekend. Din cele 30 – 40 de rulote care sunt aici, undeva pe weekend sunt o medie de 5, 6 rulote. Noi îngrijim cât de cât terenul, ei îşi mai pun flori, şi ce mai vor să îşi pună ei. Rulotele nu le aduc primăvara, le aduc pe o perioadă mai lungă, poate să fie şi iarnă, poate să fie şi vară. Sunt unii care le iau primăvara şi se mai întorc toamna. În general turismul acesta este mai animat din undeva din septembrie până în aprilie – mai. Ce îi aduce pe oameni aici? Fuga de Bucureşti, statul pe DN 1 şi liniştea de aici.”, spune Iancu Soiu, administratorul unui camping.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes