Connect with us
Publicitate

Eveniment

Zeci de percheziţii la Braşov într-un dosar ce vizează infracţiuni foarte grave: luare și dare de mită, deturnarea licitațiilor publice, uciderea animalelor şi spălare de bani. Percheziţii ar fi şi la DSV Braşov

Publicat

pe

Astăzi, pe data de 14 martie, poliţiştii din Brașov au făcut 22 de percheziții domiciliare în cadrul unei investigații penale care vizează mai multe infracțiuni, printre care luare și dare de mită, deturnarea licitațiilor publice, uciderea animalelor fără drept, fals în înscrisuri oficiale și spălarea banilor.

Surse din anchetă spun că percheziţiile ar fi făcute inculsiv la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov.

La percheziții participă polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Poliției Municipiului Brașov, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov. Acestea sunt realizate sub supervizarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

În același timp, alte 10 percheziții domiciliare sunt efectuate în alte județe și în municipiul București, sub conducerea polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice și sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și specialiștii criminaliști. Aceste percheziții sunt realizate în cadrul unor unități de poliție corespunzătoare din cinci județe diferite: I.P.J. Dâmbovița – 5 locații, I.P.J. Prahova – 2 locații, D.G.P.M.B. – Poliția Sectorului 5, I.P.J. Argeș și I.P.J. Ialomița – fiecare câte o locație.

Publicitate

Scopul perchezițiilor este de a găsi și ridica mijloace de probă, precum înscrisuri oficiale, echipamente informatice, evidențe extracontabile, sume de bani și alte dovezi care să ajute în anchetă. În urma perchezițiilor, 20 de persoane, printre care funcționari publici, administratori de societăți comerciale și angajați ai acestora, vor fi chemate pentru audieri, în baza unor mandate de aducere.

Autoritățile au asigurat un suport de specialitate din partea Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română pentru a facilita desfășurarea perchezițiilor și pentru a asigura siguranța tuturor celor implicați.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes