Connect with us
Publicitate

Eveniment

Zeci de oameni care au teren pe strada Aron Pumnul din Braşov nu primesc autorizaţii de construcţie pentru case

Publicat

pe

Zeci de proprietari de teren dintr-un cartier din Braşov se plâng că nu primesc autorizaţii pentru construirea caselor. Calea de acces către loturile lor e tratată de autorităţi ca drum de exploatare, deşi, spun ei, în Planul Urbanistic Zonal apare că e stradă. Primăria Braşov spune că există, din 2018, o hotărâre de Consiliu Local care prevede că toţi constructorii de case trebuie să amenajeze mai întâi căile de acces conform standardelor, abia apoi să înceapă construirea imobilelor.

Publicitate

Strada Aron Pumnul a apărut pe hartă într-o fostă zonă agricolă a orașului, în urma întocmirii Planului Urbanistic Zonal. Drumul este din pământ și are o lățime de 4 metri. În ultimii ani, aici și-au cumpărat loturi de teren mai mulți brașoveni care au încercat să obțină autorizații de construire ca să ridice mai multe imobile. Primăria le-a spus însă că strada nu este proiectată și amenajată corespunzător și nu le poate elibera, relatează stiri.tvr.ro.

„Ei ne cer nouă să facem studiu de fezabilitate. Nu o să îl putem face deoarece este foarte scump. Vrem să se facă de către Primărie toată treaba şi să ne dea drumul să construim.”, spune unul dintre oamenii care au pământ acolo.

Oamenii spun că nu au știut de la început că nu vor putea construi case din cauza drumului.

Publicitate

„În PUZ-ul care s-a eliberat era clar că există stradă şi trebuie doar racordat la utilităţi. În momentul în care s-a cerut avizul de la circulaţie a apărut problema că drumul nu are lăţimea corespunzătoare.”, spune un alt braşovean.

Proprietarii de teren spun că vor să cedeze părți din proprietățile lor pentru ca drumul să dispună de o lățime corespunzătoare, însă așteaptă ca primăria să amenajeze strada.

„Şi noi vrem să construim. Dacă nu avem drum vrem să cedăm. O să mergem la Primărie să cedăm şi noi partea noasptră de teren pentru a face drumul”, spune alt bărbat care are pământ în zonă.

„Eu am cerut să fac ceva provizoriu, o cabană, şi nu mi-a dat voie. Vecinul ca să obţină autorizaţia de la Primărie a trebuit să cedeze doi metri jumătate.”, spune un alt braşovean.

Primăria Brașov spune că de 4 ani cei care vor să construiască imobile în zone libere trebuie să se ocupe mai întâi de amenajarea drumurilor de acces, deoarece zonele cu terenurile cumpărate sunt private.

Publicitate

„În 2018 Consiliul Local a luat o decizie ca dezvoltatorii întâi să realizeze proiectul străzii, să îl aprobe şi abia apoi să poată înceapă dezvoltarea.”, spune Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Primăria mai explică faptul că trasarea unei străzi într-un plan urbanistic zonal nu înseamnă că municipalitatea va și amenaja strada dacă terenul nu se află pe domeniu public.

„Reglementarea acelui teren care trebuie să devină drum din 2018 se face înaintze să începi să construieşti.”, mai spune Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

În cartierele noi ale Brașovului există și acum drumuri de pământ printre case și blocuri, deoarece constructorii de imobile care au deschis șantiere înainte de 2018 nu au fost obligați să amenajeze străzi de acces.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes