Connect with us
Publicitate

Social

Zeci de elevi din Mândra nu au cu ce să ajungă la cursuri. Șoferul care conducea microbuzul școlar și-a dat demisia în prima zi de școală

Publicat

pe

Publicitate

Deși școala a început de aproape două săptămâni, zeci de elevi din comuna Mândra sunt obligați să rămână acasă pentru că nu au cu ce să ajungă la ore. Șoferul care era angajat să îi transporte pe copii cu microbuzul a demisionat chiar în prima zi a acestui nou an școlar, iar până acum conducerea unității de învățământ nu i-a găsit un înlocuitor.

Situația a ajuns și în atenția Inspectoratului Școlar Județean Brașov. Responsabilii spun că de vină pentru această problemă ar fi un cumul de factori la care a contribuit slaba implicare a autorității publice locale în rezolvarea acesteia.

„Unitatea de învățământ are în proprietate un microbuz școlar care se află într-o stare avansată de degradare, în pofida repetatelor demersuri întreprinse de conducerea instituției pe lângă primăria comunei, autoritate care are în responsabilitate asigurarea cheltuielilor materiale și de funcționare ale instituțiilor de învățământ de pe raza comunei. Conducătorul auto, angajat al unității școlare, a demisionat începând cu 5 septembrie a.c. Pentru postul vacantat, directorul unității școlare, prof. Delia Poparad, a făcut demersurile legale și a primit aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Brașov pentru scoaterea la concurs a postului de șofer. Procedura durează minim 40 de zile, timp în care autoritatea publică locală ar fi avut obligația să găsească soluții pentru a asigura transportul elevilor până la finalizarea procedurilor de angajare dar și de aducere a mijlocului de transport în parametrii tehnici legali, astfel încât să realizeze transportul copiilor în condiții de siguranță deplină”, au declarat reprezentanții IȘJ Brașov.

Soluția temporară ar fi fost contractarea de către Primăria Mândra de servicii de transport până la revenirea în normalitate. Deoarece problema a fost tergiversată iar primarul și-a declinat competența în rezolvarea acesteia, părinții s-au adresat atât autorităților cât și presei, cerând rezolvarea de urgență a transportului copiilor la și de la unitatea școlară.

Publicitate

Inspectorul Școlar General și Prefectul județului Brașov s-au întâlnit astăzi și au identificat soluții pentru rezolvarea acestei probleme, cerându-i imperios primarului comunei să se implice în achiziționarea, în regim de urgență, de servicii de transport persoane.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes