Connect with us
Publicitate

Social

Zeci de bătrâni din Brașov au fost trimiși acasă din cauză că nu s-au programat online pentru vaccinare. La unele centre nu este acceptată programarea telefonică

Publicat

pe

În plin val 4 al pandemiei, zeci de oameni care vor să se imunizeze sunt trimiși acasă dacă nu își fac programare online, anunță jurnaliștii libertatea.ro. Un astfel de caz a fost descoperit la un centru de vaccinare din Brașov, acolo unde mai mulți bătrâni nu au putut să facă injecția salvatoare din cauza unei cerințe aberante – programarea pe internet.

O brașoveancă a povestit jurnaliștilor de la Libertatea că a fost să se vaccineze săptămâna trecută la centrul de la Policlinica „Regina Maria” unde era foarte aglomerat, iar oamenii stăteau la coadă pentru a se imuniza.

„A fost o experiență destul de neplăcută, pentru că în 40 de minute, cât am așteptat, au plecat mai mult de zece bătrâni, întorși de medicii de acolo și cineva chiar a întrebat dacă nu se poate programa telefonic, pentru că îi e foarte greu să folosească platforma. Li s-a spus că doar online. E destul de greu să faci o programare pentru o persoană cu care nu ai nicio legătură, pentru că se întoarce un email la tine, iar tu nu ai nicio treabă cu acea persoană. Trebuie să fie cineva apropiat. Sunt oameni care au copiii plecați prin străinătate. Noi tot dăm vina pe oameni care nu vor. Aici am văzut oameni care voiau să se vaccineze și care au plecat acasă pentru că nu au putut să se programeze, dacă tu le spui că doar pe platformă poți”, a povestit femeia pentru aceeași sursă.

Brașoveanca a amintit și despre o femeie venită din comuna Tărlungeni, aflată la aproximativ 15 kilometri de Brașov, care a fost primită la vaccinare abia după insistențele celor care stăteau la coadă.

Publicitate

Reglementările în vigoare spun că programările la centrele de vaccinare se pot face și telefonic la numărul 021.414.44.25, dar acest lucru nu este obligatoriu. De peste jumătate de an românii se pot imuniza fără să facă o programare prealabilă.

Datele oficiale arată că peste 40% din populația eligibilă a județului Brașov s-a vaccinat împotriva virusului sars-cov2. 18 centre existî în județul Brașov, dar brașovenii se pot imuniza și în 86 de cabinete medicale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes