Connect with us
Publicitate

Sport

Zeci de alergători au luat startul la concursul de alergare montană „Atinge Omu”, în zona Peștera din Munții Bucegi

Publicat

pe

În weekendul trecut s-a desfășurat, în zona Peștera din Munții Bucegi, a XIII-a ediție a concursului de alergare montană „Atinge Omu”, eveniment organizat de Asociația Salvamont Dâmbovița. Spre deosebire de anul trecut, unde prezența alergătorilor a fost ceva mai modestă, anul acesta au participat la eveniment aproape 90 de sportivi.

Publicitate

„Startul s-a dat în bloc, un pic mai devreme față de anii precedenți din cauza averselor anunțate în jurul prânzului, unde într-adevăr, după ora 13.00 norii negrii au prăvălit peste munte, ploaie, grindină și fulgere ce veneau din toate părțile. Traseul a urmat, ca de obicei, linia clasică, cu plecare de la Peștera, urcare la Vârful Omu, pe valea Obârșiei, cota cea mai înaltă din Munții Bucegi (2510 m) și coborâre pe aceași vale”, ne-a spus Geo Badea, organizator.

„Atinge Omu” este unul dintre cele mai frumoase evenimente organizate până acum în această zonă a Bucegilor, care aduce entuziasm în rândul alergătorilor veniți din toată țara, atât pentru traseul ales, cât și pentru atmosferă. Lungimea totală parcursă este de 12,5 km, cu o diferență de nivel în urcare de 1000 metri.

„Prin organizarea acestui concurs, am urmărit să promovăm cât mai mult zona noastră montană Padina-Peștera. N-a lipsit nici zăpada, netopită încă, mai ales în partea superioară a văii, care a putut fi evitată prin devieri mici de la traseul de concurs. Tradiția cursei, bulzul perpelit pe jar și cană cu jintiță, pentru care majoritatea concurenților vin cu mare drag și poftă, a fost ținută cu sfințenie că în fiecare an. Mulțumim în mod expres partenerilor noștri, voluntarilor implicați în organizarea acestui concurs și sponsorilor, fără de care acest eveniment nu era posibil”, a mai spus Badea.

Publicitate

Staţiunea Peştera-Padina este amplasată integral într-un parc natural, fiind singura de acest fel din ţară până în momentul de faţă.

Despre staţiunea Padina-Peştera şi despre pârtiile de schi se vorbeşte în România încă din anul 1977. Acum discutăm despre o staţiune montană nouă, proiect unic în România, în ultimele decade.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes