Sport
Zeci de alergători au luat startul la concursul de alergare montană „Atinge Omu”, în zona Peștera din Munții Bucegi

În weekendul trecut s-a desfășurat, în zona Peștera din Munții Bucegi, a XIII-a ediție a concursului de alergare montană „Atinge Omu”, eveniment organizat de Asociația Salvamont Dâmbovița. Spre deosebire de anul trecut, unde prezența alergătorilor a fost ceva mai modestă, anul acesta au participat la eveniment aproape 90 de sportivi.
„Startul s-a dat în bloc, un pic mai devreme față de anii precedenți din cauza averselor anunțate în jurul prânzului, unde într-adevăr, după ora 13.00 norii negrii au prăvălit peste munte, ploaie, grindină și fulgere ce veneau din toate părțile. Traseul a urmat, ca de obicei, linia clasică, cu plecare de la Peștera, urcare la Vârful Omu, pe valea Obârșiei, cota cea mai înaltă din Munții Bucegi (2510 m) și coborâre pe aceași vale”, ne-a spus Geo Badea, organizator.
„Atinge Omu” este unul dintre cele mai frumoase evenimente organizate până acum în această zonă a Bucegilor, care aduce entuziasm în rândul alergătorilor veniți din toată țara, atât pentru traseul ales, cât și pentru atmosferă. Lungimea totală parcursă este de 12,5 km, cu o diferență de nivel în urcare de 1000 metri.
„Prin organizarea acestui concurs, am urmărit să promovăm cât mai mult zona noastră montană Padina-Peștera. N-a lipsit nici zăpada, netopită încă, mai ales în partea superioară a văii, care a putut fi evitată prin devieri mici de la traseul de concurs. Tradiția cursei, bulzul perpelit pe jar și cană cu jintiță, pentru care majoritatea concurenților vin cu mare drag și poftă, a fost ținută cu sfințenie că în fiecare an. Mulțumim în mod expres partenerilor noștri, voluntarilor implicați în organizarea acestui concurs și sponsorilor, fără de care acest eveniment nu era posibil”, a mai spus Badea.
Staţiunea Peştera-Padina este amplasată integral într-un parc natural, fiind singura de acest fel din ţară până în momentul de faţă.
Despre staţiunea Padina-Peştera şi despre pârtiile de schi se vorbeşte în România încă din anul 1977. Acum discutăm despre o staţiune montană nouă, proiect unic în România, în ultimele decade.
-
Evenimentacum o zi
VIDEO / Jaf la Braşov! 76.000 de Euro au fost furaţi de la un bărbat, pe Bulevarul Gării
-
Turismacum 3 zile
O noapte la un hotel de 3 stele în Poiana Braşov a ajuns cât un sejur în Austria, Italia sau Bulgaria: „De banii ăștia mă duc la Innsbruck, îmi mai rămân să merg o săptămână la bulgari / Am luat o vacanță de opt zile în Italia la banii ăștia”
-
Economicacum 3 zile
Primul hotel Kempinski din România se deschide la Poiana Brașov. Kempinski este grupul hotelier de lux cu cea mai îndelungată existență din Europa
-
Businessacum 3 zile
FOTOREPORTAJ / Povești crestate pe pâine, într-o brutărie din Bod. O fostă jurnalistă din Brașov a renunțat la reportaje și a deschis o mică afacere cu produse de panificație
-
Evenimentacum 3 zile
Dubă plină cu lemn fără documente de provenienţă depistată de poliţiştii braşoveni
-
Economicacum 2 zile
CFR Marfă vinde un hotel din Predeal: „Trebuie să îl ia cineva care se pricepe în domeniul turistic”
-
Administrațieacum 2 zile
De mâine, „Miercurea brașovenilor” pe pârtiile din Poiana Brașov. Schiorii din oraş plătesc doar jumătate de preţ la instalaţiile pe cablu din staţiune
-
Turismacum 3 zile
Aproape 1,3 milioane de turişti au ajuns la poalele Tâmpei în primele 10 luni ale anului. Braşovul, în top 3 la nivel naţional