Connect with us
Publicitate

Sport

Zece echipe de fotbal au cheltuit peste 18 miliarde de euro doar pentru transferuri în ultimii 20 de ani

Publicat

pe

Cu prilejul aniversării a 20 de ani de existenţă, site-ul transfermarkt.de,  care se ocupă cu statisticile din domeniul fotbalului, a realizat un top al echipelor care au cheltuit cei mai mulţi bani pentru transferurile de jucători în ultimii 20 de ani.

Publicitate

Astfel, pe prima poziţie se situează Chelea lui Roman Abramovich cu 2,16 miliarde de euro cheltuite în acest răstimp pentru un număr de 161 de jucători.

Echipa londoneză este urmată de tandemul spaniol Real Madrid – Barcelona, care a cheltuit împreună 4,19 miliarde de dolari – 2,16 madrilenii şi 2,06 catalanii. Pe locul 4 se situează Manchester City care a cheltuit 2,05 miliarde de euro.

Atrag atenţia din acest Top 10 al celor mai cheltuitoare echipe de pe mapamond în ultimii 20 de ani, Juventus şi Inter Milano. Clasate pe locurile 5, respectiv 7, acestea au achiziţionat împreună peste 500 de jucători. La polul opus din acest punct de vedere se situează Manchester United, care a cheltuit pentru achiziţia a 98 de jucători 1,78 miliarde euro.

Publicitate

foto: bbc.co.uk

foto: transfermarkt.de

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes