Connect with us
Publicitate

Administrație

Zborurile de calibrare de la Aeroportul Brașov au fost finalizate. Care sunt primele concluzii ale specialiștilor

Publicat

pe

Specialiştii Autorităţii Aeronautice Civile Române au încheiat cu succes verificarea din zbor a echipamentelor de navigație aeriană instalate pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav: ILS/DME, DVOR/DME, PAPI şi balizaj pe ambele direcții.

În perioada 13-20 decembrie, aeronava Beechcraft Super King Air, înmatriculată YR-CAA, având la bord dotări ultraperformante în domeniul verificărilor din zbor, a efectuat pe parcursul a 30 de ore numeroase apropieri faţă de toate echipamentele pentru a le verifica şi regla, astfel încât să ofere maximă performanță.

„Am primit asigurări din partea specialiştilor AACR că toate componentele sistemului de radionavigaţie sunt în parametri şi corespund cerinţelor ICAO. Pe această cale, vreau să le mulţumesc membrilor echipajului pentru modul exemplar în care au finalizat această etapă obligatorie şi extrem de importantă în funcţionalizarea Aeroportului nostru. Totodată, vreau să-i felicit pe colegii de la Regia Autonomă «Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav» pentru această realizare, pentru munca depusă pe tot parcursul implementării proiectului şi pentru strădania ca la cel mai nou aeroport din România să dispunem de aceste echipamente de navigație aeriană care asigură o performanță tehnico-operațională de înaltă precizie. Nu în ultimul rând, vreau să transmit felicitările mele Autorităţii Aeronautice Civile Române şi să mulţumesc pentru suportul acordat proiectului nostru, pentru modul în care am colaborat şi pentru implicarea totală a acestei instituții în etapele pe care le mai avem de parcurs până la punerea în funcţiune a Aeroportului”, a menţionat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

În ianuarie 2023 urmează cea de-a doua şi ultima etapă de zboruri de calibrare, pe care echipajul AACR le va efectua tot pe parcursul a 30 de ore pentru a verifica procedurile de zbor instrumentale.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes