Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Yulia Chernitskaya, frumoasa ucrainiancă ajunsă refugiată la Braşov: „Este extrem de complicat, chiar vreau să merg acasă. Să ajung la Kiev”

Publicat

pe

Publicitate

Yulia Chernitskaya este una dintre cele mai cunoscute ucrainence ajunse în România după izbucnirea războiului. Antrenoarea de fitness a avut o postare virală după ce s-a refugiat în ţara noastră. A fost emoţionată până la lacrimi după ce a primit 200 de lei, într-o benzinărie, de la un necunoscut.

A trecut deja o lună şi jumătate din momentul în care femeia a fugit din calea războiului şi a trecut graniţa în România alături de cei patru copii ai săi. Soţul ei a rămas în Ucraina şi se luptă pe front, transmite as.ro.

Yulia nu îşi mai revine şi îşi doreşte să se întoarcă cât mai repede acasă.

„Nu înţeleg de unde vine puterea de a se ridica singur acest ‘batalion’ de femei. De 6 săptămâni suntem în România. Nu există nici soţi, nici bunici, nici dădace şi nici vreun vecin care să ajute în vreun fel.

Sincer să fiu, uneori cedez nervos şi ies doar în curte ca să plâng. Mă salvează cei de la grădiniţă, unde merg cei mici, dar eu sunt la serviciu la ora asta. Seara şi weekendurile suntem împreună. Eu le arăt cât de periculos şi de înfricoşător este acum pentru copiii din Ucraina… câţi au murit.

Vă rog să mă trataţi cu recunoştinţă şi ajutor şi să nu mă terminaţi. Până la urmă, suntem aici doar pentru ei. Şi fac tot posibilul ca ei să nu cunoască războiul. Este extrem de complicat, chiar vreau să merg acasă. Să ajung la Kiev, în apartamentul în care ne aşteaptă toate lucrurile noastre„, a transmis Yulia Chernitskaya, din România, pe contul său de Instagram.

Tânăra de 36 de ani recunoaște că nu se aștepta să fie tratată atât de bine în țara noastră, chiar și de către oamenii legii.

”Toată lumea îmi oferă ajutor şi asta este o veste bună. Dar, desigur, sunt cei care îşi caută propriul interes şi au doar dorinţa de a mă cunoaşte. M-am săturat deja de asta! În general, românii mă tratează cu respect.

Până şi poliţiştii m-au văzut într-un loc de parcare interzis, la început au făcut câteva semne, mi-am cerut iertare, au văzut plăcuţele de înmatriculare de pe maşină şi au spus: ”Totul e ok. Glorie Ucrainei!”, a spus, zilele trecute, Yulia Chernitskaya, femeia care s-a refugiat în România.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes