Connect with us
Publicitate

Social

Young ANAT: În ciuda pandemiei, anul 2020 a fost foarte bun pentru unităţile de cazare din zona Făgăraşului, cererea a crescut cu 50%

Publicitate

Publicat

pe

Ţara Făgăraşului este cel mai recent proiect de promovare turistică a României, realizat de autorităţile locale din zona Făgăraşului cu sprijinul grupului de lucru Young ANAT din cadrul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Publicitate

Cristian Vlad, coordonatorul grupului de lucru Young ANAT din cadrul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), din care vor face parte reprezentanţii agenţiilor de turism sub 35 de ani din România, spune că anul trecut unităţile de cazare din zona Făgăraşului au înregistrat creşteri faţă de anul anterior datorită contextului creat de pandemie, scrie Ziarul Financiar.

„Vin oamenii în Ţara Făgăraşului, anul 2020 a fost cel mai plin având în vedere contextul creat de pandemie, oamenii nu au mai putut să iasă atât de mult în afara ţării. Din ce discutăm cu proprietarii unităţilor de cazare din zonă, cererea a crescut în 2020 cu aproape 50% faţă de 2019, aici existăm două laturi care au ajutat, pe de o parte, faptul că pandemia i-a ţinut pe oameni mai mult în ţară şi a doua că au mai existat tichete de vacanţă în piaţă“, spune Cristian Vlad.

El este de părere că anul acesta unităţile de cazare din zonă vor înregistra o scădere a cererii, pe de o parte, nu mai există foarte multe tichete de vacanţă în piaţă, iar pe de altă parte ridicarea treptată a restricţiilor va însemna o creştere pentru destinaţiile externe din partea turiştilor români.

Publicitate

Ţara Făgăraşului este cel mai recent proiect de promovare turistică a României, realizat de autorităţile locale din zona Făgăraşului cu sprijinul grupului de lucru Young ANAT din cadrul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Coordonatorul grupului de lucru din cadrul ANAT deţine o franciză a agenţiei de turism Paralela 45 în Făgăraş, iar în 2019, ultimul an pentru care există date publice, compania a avut venituri de 258.000 lei şi un profit net de 82.000 lei.

Cristian Vlad precizează faptul că îşi pune mari speranţe în aeroportul care urmează să se deschidă la Braşov, astfel că va fi un factor important în creşterea numărului de turişti care vor ajunge în zonă.

„Eu îmi pun mari speranţe în aeroportul din Braşov pentru turismul de aici, însă sper şi autorităţile să îl promoveze astfel încât companiile aeriene să îşi dorească să zboare aici“, adaugă el.

Un minus al Ţării Făgăraşului, spune el, este capacitatea mică de cazare, dar crearea de către autorităţile locale a unui cadru prielnic noilor investiţii ar putea rezolva acest dezavantaj.

Publicitate

„Dacă avem un minus în Ţara Făgăraşului este partea de cazare, nu că nu ar fi multe unităţi de cazare, sunt multe, însă sunt puţine care au o capacitate de a comoda un autocar sau două de turişti, aici trebuie să intervină mediul public să creeze un cadru care să atragă investitori. În Ţara Făgăraşului este nevoie de un complex care să fie peste tot ceea ce este în momentul de faţă atât din punct de vedere calitativ, dar şi ca dimensiuni“, mai spune Cristian Vlad.

Un alt lucru la care ar trebui să lucreze autorităţile, cât şi asociaţiile locale, după părerea lui Cristian Vlad, este crearea unor facilităţi astfel încât tinerii să dorească să rămână.

„Tinerii nu pleacă pentru că nu le place aici, ei aleg să plece pentru că nu au ce să facă, dar dacă le punem la dispoziţie activităţi din care să se poată susţine financiar, oamenii pleacă pentru un trai mai bun, dar cu siguranţă, cu astfel de facilităţi nu vor mai pleca, nu vor mai avea de ce“, explică el.

sursa: Ziarul Financiar

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes