Connect with us
Publicitate

Social

„Yellowstone-ul Europei”, Munții Făgăraș incluși de prestigioasa revistă Time în topul celor 100 de locuri de vizitat în 2021

Publicat

pe

Publicitate

Prestigioasa revistă Time Magazine a inclus Munții Făgăraș în topul celor 100 de locuri „ce trebuie” vizitate în anul 2021. „Yellowstone-ul Europei”, așa cum numesc jurnaliștii americani parcul național din Făgăraș, este plasat alături de Bodrum, Berlin, Madrid sau Montana – ca locuri ce trebuie vizitate în acest an.

„Amenințați până recent de tăierea ilegală a pădurilor și de vânătoarea excesivă, Munții Făgărași din sudul Carpaților sunt acum în etapa centrală a eforturilor din România pentru înființarea unui nou parc național. Aproape 3 milioane de puieți au fost deja plantați pe terenuri recuperate, iar populațiile de animale cresc și ele, odată cu reintroducerea bizonilor în 2020.

Fundația Conservation Carpathia este parteneriat cu Steppes Travel și European Nature Trust pentru a desfășura excursii în regiune, unde un procent din veniturile obținute din fiecare rezervare se revarsă în proiecte de refacere și restaurare. Combinând sejururi în zone ascunse de animale sălbatice cu nopți la complexul ecologic administrat de o familie Amfiteatrul, oaspeții sunt invitați aici să experimenteze „Yellowstone-ul Europei”. În august 2021 se va întoarce și Fagaras Fest: o sărbătoare a patrimoniului natural, culturii și biodiversității zonei”, scriu cei de la Time.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes