Connect with us
Publicitate

Economic

Wizz Air închide o bază aeriană dintr-un oraș mare din România la doar doi ani după deschidere. Emoții și pentru Brașov?

Publicat

pe

Compania aeriană Wizz Air a anunțat că va închide baza din Bacău și va utiliza capacitatea disponibilă pentru alte rute cu cerere mai mare. Acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la apariția unei baze Wizz la Brașov în viitorul apropiat.

Măsura face parte din strategia de optimizare a rețelei pentru a reflecta contextul economic în schimbare care nu a permis operarea bazei într-un mod viabil. Wizz Air va continua să opereze o serie de rute din Bacău, inclusiv rute către Londra Luton și Milano Malpensa. Angajații afectați de la baza din Bacău vor primi oportunități în alte zone ale rețelei Wizz Air. Compania aeriană precizează că va continua să zboare din șapte baze din Romania, operând peste 60.000 de zboruri pe lună către 22 de țări.

Primul zbor al Wizz Air a decolat din Bacău în data de 29 octombrie 2020, iar de atunci, compania aeriană a transportat aproape jumătate de milion de pasageri pe rutele sale către şi dinspre Bacău.

„Mediul macroeconomic complicat a făcut imposibilă continuarea operaţiunilor noastre în Bacău. Ne cerem scuze clienţilor noştri români pentru orice inconvenienţe pe care această decizie le va cauza. Prioritatea noastră în acest moment este să ne asigurăm că toţi clienţii afectaţi sunt contactaţi direct, primind sfaturi clare cu privire la opţiunile lor, şi să avem grijă de colegii şi echipajul nostru din Bacău.Wizz Air continuă să ofere tarife reduse de pe alte aeroporturi din România, inclusiv din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Iaşi şi Sibiu.”, a declarat Tischner Roland, Officer Wizz Air Hungary General Operations.

Publicitate

Clienţii afectaţi, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicaţia pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificaţi prin e-mail şi pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful iniţial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din preţul biletului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes