Connect with us
Publicitate

Social

„Weekendul Copilăriei” la Protecţia Copilului Brașov

Publicat

pe

Primul weekend din luna iunie va reprezenta pentru  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, „Weekendul Copilăriei“.

1 Iunie, cu și despre copii, în Țara Făgărașului

Sâmbătă, 1 Iunie, de Ziua Internațională a Copilului, copiii din serviciile sociale ale DGASPC Brașov vor petrece în Țara Făgărașului.

Petrecerea dedicată lor va începe la Herghelia de la Sâmbăta de Sus, unde vor admira un spectacol ecvestru, ce include dresaj la trăsură, dresaj clasic al echipei de călăreți, atelaj cu 2 cai, etc. Vor merge apoi la Victoria, unde vor vizita pentru prima dată noile case de tip familial construite în parteneriat de către Consiliul Județean Brașov și Fundația SERA România. Cu această ocazie, copiii din serviciul social „Casa Maria“, viitorii locatari ai caselor de tip familial Doru și Evelyne, își vor alege camerele în care se vor muta.

Publicitate

Și pentru că 1 iunie este și despre povești amintiri și distracție, toți cei prezenți își vor împărtăși unul altuia poveștile și experiențele de viață în timpul masei de prânz, pe care o vor servi împreună, în cele două case.

Ziua de 1 Iunie se va încheia tot la Sâmbăta, unde copiilor li s-a pregătit și o vizită la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

2 Iunie, în Coresi, la Avion

Duminică, 2 iunie, de Ziua Națională a Adopției, pe aleea cu avion din Coresi Avangarden, între orele 14.00 și 16.00, Alianța „România Fără Orfani“, în parteneriat cu DGASPC Brașov, organizează o manifestare dedicată adopției, unde sunt invitați toți brașovenii care vor să afle mai multe informații despre procesul adopției. Și o vor afla nu doar de la specialiști, ci și de la familii din Brașov care, de-a lungul timpului, au adoptat unul sau mai mulți copii, precum și de la familiile care au acum unul sau mai mulți copii în plasament familial.

Toți cei interesați vor primi informații despre pașii ce trebuie parcurși pentru a deveni familie de adopție, iar familiie invitate vor avea ocazia de a povesti ce înseamnă să ajungi părinte adoptiv.

În prima jumătate a anului 2024, la Brașov, 15 copii au fost adoptați, 14 se află în încuviințare în vederea adopției, iar 15 familii au primit atestat de familii adoptoare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes