Connect with us
Publicitate

Turism

Vulcanul de lângă Brașov, locul unde au avut loc ultimele activități vulcanice din România. Cum puteţi ajunge la crater

Publicat

pe

Publicitate

Vulcanul Racoș este situat în apropiere de Brașov și este locul în care s-au desfășurat pentru ultima dată activități vulcanice la noi în țară. Întreaga zonă reprezintă o arie extrem de spectaculoasă, iar în momentul în care vizitezi locul, îți imaginezi primii pași pe Lună.

Ultimele erupții bazaltice cuaternare ale munților Carpați se estimează că ar fi avut loc în urmă cu aproximativ 0.5 milioane de ani. Vulcanul Racoș și depozitele sale de bazalt sunt dovada vie a prezenței istorice a activității vulcanice în această regiune, transmite wowbiz.ro.

De-a lungul timpului, acest teritoriu s-a transformat, iar astăzi se află într-o fază inactivă din punct de vedere vulcanic.

Craterul vulcanului a fost exploatat pentru foarte mult timp pentru extragerea zgurei, însă această activitate a încetat în decembrie 2005, când s-a emis o Hotărâre de Guvern care a declarat întreaga arie ca fiind protejată prin lege.

Publicitate

Această hotărâre a fost luată cu scopul de a conserva și proteja vulcanul Racoș și zona sa înconjurătoare ca parte a patrimoniului natural și geologic al României.

Cum poți ajunge la vulcanul Racoș

Vulcanul Racoș este situat la mai puțin de 70 de km de Brașov, pe drumul spre Sighișoara.

Acesta se găsește în apropierea comunei Racoș, în munții Perșani, și este accesibil atât cu mașina, cât și cu trenul.

Drumul pe care îl poți parcurge cu mașina este bun, lipsit de nereguli, iar peisajul de-a lungul călătoriei este fascinant.

Poți ajunge cu mașina până la o distanță de aproximativ 500-700 de metri de craterul vulcanului, iar de acolo trebuie să faci câțiva pași pe jos pentru a ajunge la locul exact.

Această aventură oferă ocazia de a explora un peisaj unic și impresionant, care te face să te simți ca și cum ai fi în altă lume, similar cu peisajul lunar.

Este un loc cu adevărat nemaiîntâlnit pentru turiști și iubitorii de natură și geologie.

În momentul în care ajungi la Vulcan, vei fi încântat de o panoramă desprinsă din filme, craterul fiind de o culoare întunecată, pământie, iar zona de lângă fiind roșiatică, portocalie. Rocile prelucrate din vulcan sunt foarte rezistente și ușoare, acestea fiind folosite pentru diverse construcții în zonă și nu numai.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes