Connect with us
Publicitate

Eveniment

Vremea se strică în aproape toată țara. Meteorologii au emis avertizări cod galben și portocaliu de ninsori abundente

Publicat

pe

După câteva zile cu vreme frumoasă și temperaturi ridicate, vremea schimbă foaia, din nou. Iarna revine în forță cu un nou episod de ninsori și vânt puternic, în mare parte din țară. Meteorologii au și emis două atenționări cod galben și o avertizare cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ.

Codul portocaliu a intrat deja în vigoare și este valabil până luni, 27 februarie, la ora 15:00. În Munții Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și în zonele submontane aferente va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Local și temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută și zăpadă troienită.

Tot până mâine este în vigoare o atenționare cod galben de vreme rea. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie spun că în Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm.

Până în această seară, la ora 18:00, mai este valabilă o altă avertizare cod galben de ninsori. Va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h și viscol. În județele Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10…12 cm.

Publicitate

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes