Connect with us
Publicitate

Turism

Vremea foarte caldă închide pârtiile din Sinaia. Din cauza temperaturilor ridicate, stratul de zăpadă s-a subțiat, iar turiștii nu mai pot aluneca în siguranță

Publicat

pe

Weekendul începe cu vești proaste pentru turiștii care plănuiau câteva zile de distracție pe pârtiile din Sinaia. Administratorii domeniului schiabil au anunțat că din cauza temperaturilor foarte ridicate pârtiile de la cota 2000 rămân închise pentru că utilajele nu pot să le amenajeze în așa fel încât sportivii de ocazie să poată aluneca în siguranță cu schiurile sau plăcile de snowboarding.

Publicitate

„Domeniul Schiabil Sinaia rămâne închis. Temperaturile pozitive, ploaia căzută în primele ore ale dimineții și vântul puternic au afectat considerabil, dar nu iremediabil, stratul de zăpadă. La această oră, pârtiile nu pot fi amenajate. Adică se afundă utilajele. Prin urmare, domeniul schiabil rămâne închis pentru conservare. De sâmbătă, revin temperaturile negative și se anunță și precipitații sub formă de ninsoare, deci sperăm la vremuri mai bune”, au transmis reprezentanții Gondolei Sinaia.

Chiar și așa, telecabinele și telegondola din Sinaia funcționează, iar turiștii care vor să urce pe platoul Bucegi pot face acest lucru dacă își doresc să admire priveliștea de la cota 2000. Instalațiile pe cablu se opresc la ora 16.30.

În aceste condiții, turiștii sunt sfătuiți să se îndrepte către celelalte stațiuni de pe Valea Prahovei. În acest weekend sunt deschise domeniile schiabile din Bușteni, Azuga și Predeal. Inclusiv cei care ajung în Poiana Brașov vor putea schia în condiții foarte bune pe pârtiile din masivul Postăvarul.

Publicitate

Chiar dacă de dimineață se înregistrau 6 grade Celsius, stratul de omăt de pe pârtii nu a fost afectat și măsoară astăzi între 25 și 35 de centimetri. Toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul sunt deschise, amenajate și în condiții bune, chiar și zona inferioară a fost deschisă.

Administratorii domeniului schiabil spun că se schiază în condiții bune pe pârtiile Sulinar, Subteleferic și Drumul Roșu, iar în Poiana Brașov, la baza muntelui, sunt deschise și amenajate pârtiile Bradul și Stadion, dar aici zăpada este moale din cauza temperaturilor ridicate.

În această dimineață funcționează următoarele instalații de transport pe cablu: telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia, teleschiurile Bradul și Stadion.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes