Connect with us
Publicitate

Social

Vrei o carieră în Poliție, Jandarmerie sau Protecție Civilă? Iată câte locuri sunt disponibile și care este data de înscriere

Redactia

Publicat

pe

S-a aprobat calendarul de admitere pentru școlile de Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă.

În acest an sunt disponibile 2.403 locuri, înscrierile se fac între 15-28 februarie, iar proba scrisă se va ține pe 27 martie 2021.

MAI a transmis că, în perioada 15 februarie – 17 aprilie 2021, se organizează o sesiune de admitere în cele șase unități de învățământ, după cum urmează:

Publicitate

S-a aprobat calendarul de admitere pentru şcolile de Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă. În 2021 sunt disponibile 2.403 locuri, înscrierile se fac între 15 şi 28 februarie, iar proba scrisă va avea loc pe 27 martie.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis că, în perioada 15 februarie – 17 aprilie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 6 unităţile de învăţământ, şi anume:

Publicitate

– Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina

– Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca

– Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea

Publicitate

– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani

– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni

– Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldeşti

Numărul de locuri la Poliție, Poliția de Frontieră, Jandarmi, Pompieri și Protecție Civilă

– 1.483 pentru agent de poliţie

– 220 pentru agent de poliţie de frontieră

Publicitate

– 400 de locuri pentru subofiţer de jandarmi

– 256 pentru subofiţer de pompieri şi protecţie civilă

– 22 de locuri pentru specializarea maistru militar auto.

”Persoanele care îndeplinesc condiţiile şi criteriile necesare pot depune cererea de înscriere în perioada 15 februarie – 28 februarie, în funcţie de specializarea aleasă – poliţie, poliţie de frontieră, jandarmerie, pompieri, maistru militar. Cererile de înscriere se depun la structurile de resurse umane din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, de jandarmerie sau pentru situaţii de urgenţe, precum şi inspectoratele teritoriale ale poliţiei de frontieră, precum şi la structurile de resurse umane ale Inspectoratelor Generale în funcţie de domiciliul sau reşedinţa înscris/ă pe cartea de identitate”, a transmis MAI.

Publicitate

„Sunt bucuros să dau o veste mult aşteptată de către foarte mulţi tineri: am aprobat calendarul admiterii pentru şcolile de agenţi şi subofiţeri ale Ministerului Afacerilor Interne! Astfel, începând cu 15 februarie şi până în 28 februarie, cererile de înscriere se pot depune la structurile de resurse umane aparţinând inspectoratelor generale şi judeţene, cu precizarea că dosarul de candidat trebuie completat până în 10 martie 2021. Vor fi disponibile 2.403 locuri”, a declarat ministrul de Interne Lucian Bode.

Sesiunea de admitere în Poliție și Jandarmerie are mai multe etape.

După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, iar la final se face examinarea medicală a celor rămași în concurs.

În 2021, candidaţii care au optat pentru Poliţie, Jandarmerie sau Poliţie de Frontieră vor fi repartizaţi pentru evaluarea performanţei fizice pe 7 centre zonale, în funcţie de domiciliu, indiferent de opţiune:

– Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea;

– Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea;

– Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu;

– Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea – pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş;

– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea.

– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni – pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui;

– Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldeşti – pentru toţi candidaţii înscrişi la această şcoală.

Proba de evaluare a cunoştinţelor se va ține în 27 martie 2021, la unităţile de recrutare, respectiv la sediile inspectoratelor judeţene în funcţie de domiciliul sau reşedinţa candidatului înscris/ă în cartea de identitate, cu excepţia situaţiilor care nu permit acest lucru din motive obiective. Unităţile de recrutare vor fi desemnate unităţi de selecţie prin ordin/dispoziţie a inspectorului general.

Distinct, candidaţii care au optat pentru admiterea în Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldeşti, vor susţine toate probele de concurs la sediul acestei unităţi de învăţământ, potrivit calendarului general valabil pentru toate specializările, informează autoritățile.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>