Connect with us
Publicitate

Social

Vocea de care ascultă germanii în timp de pandemie, virologul Christian Drosten spune când se va sfârși pandemia

Publicat

pe

Virolog la spitalul universitar Charite din Berlin, Christian Drosten a devenit destul de celebru datorită implicării în dezbateri legate de noul coronavirus și nu numai. Astfel, acesta a menționat că pandemia se va termina doar atunci când majoritatea oamenilor din lume se vor vaccina. Însă, el consideră că un vaccin va fi disponibil populației abia la finalul anului viitor. În acest moment, sunt în dezvoltare 8 vaccinuri, în stadiul final. Alte 200 sunt în teste clinice.

Publicitate

În cadrul unui interviu, virusologul german a fost întrebat cât timp vom mai trăi înconjurați de această pandemie. El a oferit următorul răspuns:

”Este foarte greu să facem prognoze globale. Avem foarte multe situații diferite și dificile în Europa. Iarna nu va fi ușoară. Anul viitor vom avea vaccinuri. Cred că va dura până la finalul anului viitor ca aceste vaccinuri să ajungă la anumite părți din populație.

De măști nu scăpăm așa repede. Și după ce vom începe vaccinarea, cea mai mare parte a populației va trebui să poarte mai departe măștile. În țări ca Germania, cu un număr mic de cazuri de infectare, nu va exista o imunizare în masă. Probabil că aceasta nu va exista nici în celelalte țări din Europa. Pentru alte regiuni este greu de spus.

Publicitate

Nu știm cum va evolua virusul când se va răspândi în mediul rural. Nu știm nici ce statut are epidemia acolo. Există date conform cărora numărul noilor infectări ar fi în scădere. Dar nu știm dacă putem generaliza. În orașe, epidemia pare să slăbească în intensitate, dar este la fel de posibil să revină în forță.”, a spus Christian Drosten.

Când va reveni totul la normal, după pandemia de coronavirus. Experţii OMS au făcut anunţul

Soumya Swaminathan, şefa cercetătorilor de la OMS, a spus că situaţia va intra pe un făgaş normal abia în anul 2022.

O expertă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii precizează faptul că situaţia va reveni la normal abia în anul 2022, adică în aproximativ doi ani. Din ce cauză va dura atât?

Soumya Swaminathan, şefa cercetătorilor de la OMS a declarat că iniţiativa Covax – mecanismului pentru accesul echitabil la vaccin al tuturor ţărilor – va putea obţine câteva sute de milioane de doze până la jumătatea anului următor, astfel că toate cele 170 de ţări înscrise „vor primi ceva”.

Publicitate

Din cauza lipsei de fonduri, expertul precizează faptul că numărul dozelor de vaccin care vor fi distribuite va fi prea mic. Din acest motiv, se preconizează că la sfârşitul anului 2021 vaccinul va fi disponibil pentru 2 miliarde de oameni.

„Modul în care oamenii îşi imaginează că în ianuarie vom avea vaccinuri pentru întreaga lume şi lucrurile vor începe să revină la normal – nu aşa funcţionează”, a spus ea.

Soumya Swaminathan a explicat că estimează că un vaccin ar putea apărea la mijlocul lui 2021, iar în prima parte a anului vor apărea primele rezultate ale testelor.

„Avem nevoie ca 60% până la 70% din populaţie să dezvolte imunitate înainte să vedem o reducere dramatică a transmiterii acestui virus. De asemenea, nu ştim cât timp vor proteja aceste vaccinuri – acesta este celălalt semn de întrebare: cât durează imunitatea?”, a explicat Swaminathan la o întâlnire virtuală găzduita de Fundaţia Naţiunilor Unite.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes