Connect with us
Publicitate

Administrație

Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătății după ce a refuzat demiterea brașovencei Andreea Moldovan. Replica premierului: „Atunci plecați amândoi”

Publicitate

Publicat

pe

O discuție tensionată ar fi avut lor între premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe tema ordinului publicat deja în Monitorul Oficial prin care au fost schimbate criteriile de carantinare ale localităților, potrivit unor surse G4Media.

Publicitate

Prim-ministrul ar fi cerut demiterea secretarului de stat Andreea Moldovan, lucru cu care Vlad Voiculescu nu ar fi fost de acord.

„Atunci plecați amândoi”, ar fi fost replica lui Florin Cîțu, potrivit sursei citate.

Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru al Sănătății. Și Andreea Moldovan a fost demisă din funcția de secretar de stat. Interimatul la Ministerul Sănătății va fi asigurat de Dan Barna.

Publicitate

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a transmis premierul.

Nemulțumirea premierului vine atât din faptul că nu a fost informat în legătură cu noul ordin, cât și din eventualul impact pe care modificările l-ar avea asupra situației unor localități precum Bucureștiul, care ar putea fi carantinate mai ușor din cauza numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. În plus, Cîțu este nemulțumit de mai mult timp de colaborarea cu Voiculescu, căruia i-a și reproșat lipsa de comunicare.

Context: Ministerul Sănătății a elaborat marți un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților. Nivelul de testare COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Prefectul Capitalei a spus că nu a știut despre publicarea ordinului în Monitorul Oficial. Acesta introduce un punctaj pe baza unei grile. Cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică este considerată mai gravă și poate intra în carantină.

Astfel, municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes