Connect with us
Publicitate

Administrație

Vlad Voiculescu a prezentat-o pe Andreea Moldovan. Ce spune ministrul Sănătății despre medicul brașovean

Publicat

pe

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, Andreea Moldovan, a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri seara Vlad Voiculescu.

Publicitate

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, pe o rețea de socializare, că Andreea Moldovan este de miercuri secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, unde va avea pentru perioada următoare responsabilităţi pe gestionarea crizei şi campania de vaccinare. 

„Mulţi dintre voi o cunosc deja pentru că a fost în prima linie încă de la izbucnirea epidemiei de COVID. Pentru cei care nu o cunosc încă, Andreea Moldovan a absolvit Medicina în Târgu Mureş, este medic primar cu specializarea în boli infecţioase şi medic specialist în epidemiologie, iar în anul 2009 a devenit Bursieră de Excelenţă a Societăţii Internationale de Boli Infecţioase. A făcut un stagiu la Geneva unde a lucrat în acelaşi spital cu profesorul universitar Didier Pittet, considerat părintele modern al igienei mâinilor, măsurile propuse de echipa lui, răspândite mondial, conducând la scăderea importanta a ratei infecţiilor nosocomiale din spitale şi salvarea de vieţi omenesti”, a scris Vlad Voiculescu pe reţeaua de socializare. 

Conform acestuia, Andreea Moldovan s-a reîntors în ţară, iar în 2013 spitalul în care Andreea Moldovan a fost coordonator al Compartimentului Prevenire şi Control al Infecţiilor Nosocomiale a câştigat premiul de Cel mai curat spital din Europa, premiu acordat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. De anul trecut, aceasta a preluat funcţia de director medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, spital încadrat de la începutul pandemiei în linia întâi Covid. 

Publicitate

„S-a implicat, alături de alţi voluntari, în cursuri şi campanii de informare despre importanta igienei mâinilor, igienei generale, consumului de antibiotice şi prevenirii infecţiilor atât pentru cadre medicale cât şi pentru studenţi, populaţie generală sau copii”, a mai spus Vlad Voiculescu despre noul secretar de stat

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes