Connect with us
Publicitate

Social

Vlad Mixich: „La finalul lui august, 80% din paturile de la ATI vor fi ocupate de pacienți în stare gravă”

Publicat

pe

Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, afirmă, potrivit unei statistici realizate de Institutul Național de Sănătate Publică, că dacă lucrurile evolueaza in ritmul actual, atunci la finalul lunii august 80% din paturile de la Terapie Intensivă pentru COVID-19 din România vor fi pline de pacienți in stare gravă.

„Atunci sistemul va fi foarte aproape de acel tip de colaps în care medicii vor trebui să facă alegeri imposibile. Medici infecționiști și de ATI deja super-epuizați și obosiți. Estimarea are la bază o prognoză realizată de Institutul Național de Sănătate Publică (prin CNEPSS pe baza datelor colectate de DSU) care estimează pe baza unei modelări efectuate săptămâna trecută că în ultima zi a lui august vom avea 650 de pacienți cu COVID-19 internați la ATI și pe cifra recent anunțată de ministrul Sănătății de 840 de paturi ATI disponibile pentru pacienții COVID-19”,  transmite Vlad Mixich pe pagina sa de Facebook.

Totodată, acesta publică și un grafic cu județele care se apropie de rata de infectare de 3 la 1000 de locuitori și susține că, „astfel de grafice ar trebui publicate zilnic de Guvern, în locul pomelnicelor de cifre lipsite de orice context. Comunicările acestea trebuie făcute pentru ca oamenii să înțeleagă rapid și simplu unde se situează comunitatea lor și cât de aproape sau departe sunt de o nouă carantinare”.

Mixich dă exemplul Argeșul și susține că acesta „are rezervorul de cazuri deja pe trei sferturi plin și, dacă pun interesul public înaintea interesului politic, Guvernul ar trebui să se pregătească să discute carantinarea județului. Pentru că e nefiresc ca cei din Satu-Mare sau din alte județe unde epidemia este ținută sub control, să sufere economic sau sanitar din cauza județelor care, din variate motive, au pierdut controlul”.

Publicitate

El consideră că „datele pentru a construi astfel de analize există la nivel de localitate, știința ca ele să fie actualizate permanent există la Institutul Național de Sănătate Publică… deocamdată pare să lipsească dorința politică, și pe cuvânt că nu înțeleg de ce!”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes