Connect with us
Publicitate

Eveniment

Vizită importantă, la baza militară de la Cincu. Miniștrii de externe din Olanda și Franța vor ajunge vineri în județul Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Vizită de rang înalt la baza militară Cincu, din județul Brașov. La invitația ministrului român de externe, Bogdan Aurescu, înalți oficiali din Olanda și Franța se vor întâlni vineri cu trupele militare dislocate în țara noastră, anunță romanialibera.ro.

Viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos, Wopke Hoekstra, și ministrul afacerilor externe din Republica Franceză, Catherine Colonna, vor efectua vineri o vizită în România la invitația ministrului de Externe Bogdan Aurescu.

Olanda și Franța, prin reprezentanți ai guvernului, vor vizita trupele de la Cincu, iar apoi vor ajunge la București pentru discuții trilaterale

Vineri dimineață, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și omologii francez și olandez vor vizită trupele de la baza militară de la Cincu (județul Brașov) și vor susține alocuțiuni la baza militară. Ulterior, cei trei miniștri se vor deplasa la București, unde vor avea consultări politice în format trilateral. După consultări, cei trei oficiali vor susține o conferință comună de presă.

Publicitate

Ministrul francez al Apărării, Sébastien Lecornu, vizitează trupele din România, aflate în poligonul de la Cincu (județul Brașov).

În dimineața zilei de joi, 3 noiembrie 2022, ministrul francez al Forțelor Armate se află la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu. Apoi, oficialul francez participă la o ceremonie de depuneri de coroane de flori, de la ora 14, la Monumentul Eroilor Francezi, situat în Parcul Cișmigiu din București.

La ora 15, ministrul francez va fi primit de președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Apoi va fi primit de premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria. Întâlnirea dintre ministrul francez al Apărării și premierul României, fost ministru al Apărării, va începe la ora 16,30.

Franța deține rolul de națiune – cadru pentru Grupul de Luptă NATO înființat în România. Batalionul francez dislocat în România reprezintă vârful de lance al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF). Acest batalion francez formează, în prezent, Collective Defence Battle Group (CDBG) pe teritoriul național al României. Militarii francezi sunt însoțiți de tancuri Leclerc și de mașini de luptă VBCI. În terminologia franceză, VBCI înseamnă „Véhicule Blindé de Combat d’Infanterie”.

Grupul de Luptă condus de Franța integrează, rotațional, efective ale Belgiei și Olandei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes