Connect with us
Publicitate

Administrație

Vizită de rang înalt, la Brașov. Ambasadorul Republicii Coreea, în România, a ajuns în orașul de sub Tâmpa

Publicat

pe

Publicitate

Excelenţa Sa domnul Rim Kap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România, a efectuat vineri, 17 martie, prima sa vizită oficială la Braşov, în cadrul căreia un moment important l-a constituit întrevederea cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban.

Înaltul reprezentant coreean a fost însoţit de doi oficiali din cadrul Ambasadei, la discuţii fiind prezent şi Mihai Pascu, directorul Direcţiei Drumuri Judeţene şi Servicii Publice.

În deschiderea vizitei, delegaţia coreeană a avut ocazia să se familiarizeze cu ceea ce înseamnă judeţul Braşov sub aspectul patrimoniului natural şi cultural-istoric, dar şi din punct de vedere investiţional, prin intermediul unor filme de prezentare care au fost apreciate de distinşii oaspeţi.

Discuţiile s-au axat pe oportunităţile de colaborare dintre România şi Coreea de Sud în special pe partea de investiţii şi turism, ambasadorul remarcând potenţialul de turişti străini, inclusiv din ţara sa, care va cunoaşte o creştere importantă după momentul deschiderii Aeroportului Braşov.

Publicitate

Vicepreşedintele Todorică Şerban a prezentat cele mai importante obiective implementate de administraţia judeţeană, începând cu Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav – cel mai mare proiect investiţional gestionat la nivelul judeţului Braşov, şi continuând cu modernizarea infrastructurii rutiere, cu proiectele din domeniul sanitar şi cu interesul acordat mobilităţii durabile asigurat prin reţeaua de piste de biciclete şi perdele forestiere pe care Consiliul Judeţean are în plan s-o realizeze.

La rândul său, ambasadorul Rim Kap-soo a precizat că marile companii coreene sunt interesate să realizeze investiţii în România, în domenii precum construcţia de autostrăzi şi căi ferate, energii regenerabile şi sănătate, ceea ce deschide perspective de colaborare între cele două ţări.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes