Connect with us
Publicitate

Eveniment

Viscolul închide domeniile schiabile de altitudine. În Poiana Brașov și Sinaia telecabinele și telegondolele nu funcționează din cauza vântului puternic

Publicat

pe

Vești proaste pentru mii de turiști care au venit, în acest weekend, în stațiunile de la munte. Vremea le dă mari bătăi de cap atât iubitorilor sporturilor de iarnă, cât și administratorilor domeniilor schiabile. În Poiana Brașov și Sinaia, pârtiile din partea superioară a masivelor sunt închise.

În Poiana Brașov, de exemplu, telecabinele Capra Neagră și Kanzel, telegondola, dar și telescaunul Ruia, nu funcționează din cauza vântului care suflă cu putere. Cei care au ajuns totuși în stațiune pot schia pe pârtiile de la baza muntelui și pot folosi telescaunul Lupului, teleschiurile Bradul, Ruia și Stadion sau pot petrece timp la Snowpark Bradul.

Probleme sunt și la Sinaia. Administratorii domeniului schiabil au anunțat că pârtiile de la cota 2000 sunt închise, iar telecabina și telegondola care ar fi putut să îi urce pe turiști în vârful masivului Bucegi sunt oprite. Și aici viscolul este marea problemă. La altitudini mari, vântul suflă la rafală chiar și cu peste 100 de kilometri la oră.

Singurele stațiuni de pe Valea Prahovei unde nu există probleme sunt Predeal, Azuga și Bușteni. Aici toate pârtiile sunt deschise, iar instalațiile pe cablu funcționează la capacitate maximă.

Publicitate

Vă reamintim că până duminică seară, la ora 20.00, sunt în vigoare două avertizări cod galben și portocaliu de viscol și ninsori abundente în mai bine de jumătate de țară. Aceste atenționări vizează și județul Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes