Connect with us
Publicitate

Social

Vineri, a cincea zi de grevă generală în școli și grădinițe

Publicat

pe

Vineri, 26 mai, este a cincea zi de grevă generală în școli și grădinițe. Joi, peste 15.000 de profesori au protestat în București, iar zeci de elevi li s-au alăturat în marșul de la Piața Victoriei și până la Parlament. A fost anunțat un nou protest în Capitală pentru marți, 30 mai.

Publicitate

De luni, au intrat în grevă peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic, potrivit sindicatelor.

După o nouă rundă de negocieri, sindicatele profesorilor au solicitat creșterea cu 25% a tuturor salariilor din Învățământ până în decembrie, iar din ianuarie să se aplice grilele cu 60%, transmite edupedu.ro.

Calculele Edupedu.ro, făcute pe baza datelor Ministerului Educației, arată că o creștere cu un sfert a tuturor salariilor din Educație ar avea un impact bugetar de 2,7 miliarde lei pentru cele 6 luni, câte au mai rămas din acest an.

Publicitate

Aseară, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a transmis că Executivul va aproba ceea ce le-a oferit acum două zile, adică bani de cărți și prime, în loc de majorări ale salariilor.

Premierul le-a transmis profesorilor și celor care sunt în grevă generală în școli, că nu va promite ceva ce nu se poate realiza, iar oferta pe care a făcut-o este ceea ce poate oferi Guvernul în acest moment.

Întrebat de jurnaliști cum comentează faptul că premierul Ciucă a spus, la Cluj, că a oferit deja tot ceea ce a putut oferi, Nistor a răspuns: „Colegii noștri au dat un răspuns ferm astăzi. Dacă cineva își poate permite să afirme că a oferit tot ceea ce era de a oferi sistemului de învățământ, cred că ar trebui să coboare puțin cu picioarele pe pământ să mai arunce o privire către unitățile școlare, către cei care lucrează în unitățile școlare. Poate să discute direct cu ei și va vedea cât de departe este de de realitate“.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes